Povestea femeii care are acasă 18.000 de păpuși Barbie. Deține un record mondial

09-03-2019 10:21

La 60 de ani bătuți pe muchie, nu are nici un rid și nici un fir de păr alb, așa că are toate motivele să fie invidiată.

Vorbim despre păpușa Barbie, care împlinește o vârstă remarcabilă în industria jucăriilor, unde de obicei un mare succes „ține" doar câțiva ani.

Un super-fan care o sărbătorește sâmbătă este o venerabilă doamnă din Germania. Se mândrește cu cea mai mare colecție de păpuși Barbie din lume.

Scrie şi în Cartea Recordurilor. Nu există în toată lumea o colecţie mai mare de păpuşi Barbie decât cea deţinută de Bettina Dorfmann. De altfel, în casa ei din Dusseldorf abia dacă e loc pentru o mică parte. Restul se află în muzee.

Vedeți în galeria foto imagini din colecția de păpuși Barbie a femeii.

„Acestea sunt păpușile mele favorite. Iată epoca Mod. Aceasta e Barbie, cu prietena ei Stacey și sora mai mică, Skipper. Toți fac parte din familia Barbie.”

În 1966, pe când avea 5 ani, a primit în dar prima păpuşă din serie. Era, de fapt, Midge, cea mai bună prietenă a lui Barbie. Doamna Dorfmann a început mult mai târziu să colecţioneze, în mod serios, păpuşi Barbie. Când a ajuns la 2.500, a stabilit primul ei record mondial. Acum deţine cam 18.000.

Bettina Dorfmann: „Poți vedea istoria modei la aceste păpuși, de fapt nu doar istoria vestimentară, ci chiar istoria vieții noastre. În anii '60 păpușile aveau casetofon, acum Barbie are iPod.”

Cea mai faimoasă păpuşă din lume şi-a făcut apariţia la Târgul internaţional de jucării de la New York, pe 9 martie 1959. Creatorul, unul dintre fondatori companiei de jucării Mattel, a botezat-o după fiica lui, Barbara.

Bettina Dorfmann: „Barbie nu e doar „blonda" din bancuri, o păpușă stupidă. Din contră, e o păpușă foarte inteligentă. A fost la colegiu și a avut o mulțime de meserii.”

Blondă sau brunetă, de culoare ori cu val islamic, prinţesă, pompier sau astronaut, Barbie continuă să îi vrăjească pe copii şi se străduieşte să rămână în tendinţe, chiar şi pe reţelele de socializare.

Păpuşa este vândută anual, în 58 de milioane de exemplare, în peste 150 de ţări. În total, peste un miliard de păpuşi Barbie au fost cumpărate în toată lumea.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO