Orașul care vrea să schimbe numele shaormei. Oamenii s-au revoltat

Ultima actualizare: 31-10-2019 09:51

Schimbări importante se produc în oraşul german Weimar, din estul ţării, la câteva zile de la alegerile locale. Nu se schimbă ordinea politică, ci denumirea unui produs culinar popular: kebabul.

Printr-un ordin al statului federal vechi de 21 de ani, comercianţii trebuie să renunţe la această denumire care nu ar reflecta modul în care este preparat produsul. Iar de aici a pornit o întreagă polemică.

Vânzătorii de kebab au la dispoziţie câteva zile pentru a-şi schimba firmele şi meniurile în care apare această denumire, cu numele oficial al acestei mâncări: carne rotisată. Măsura îi pune în dificultate pe micii comercianţi, care trebuie să cheltuiască bani în plus.

Comerciant: „Totul este cu carne. Cum ar trebui să îi spunem? Pastă de carne pe ţepuşă, la rotisor? E un nonsens. Prin urmare, trebuie să schimbăm întregul meniu expus şi acest lucru nu este deloc uşor. Costă bani”

Părerile clienţilor sunt de partea vânzătorilor de kebab, mai ales că s-ar putea şi ei să plătească mai mult pentru o porţie de mâncare.

Client:Este tot un kebab. Mai mult că sigur.”

Client: „Este un pic ciudat să îi dai un nume diferit”

Client: „Nu sunt probleme mai importante în ţara asta? Ţepuşă la rotisor? Doner kebab rămâne doner kebab”

Cu toate acestea, autorităţile rămân ferme pe poziţii.

Silke Schwartau, Asociaţia Consumatorilor: „Nu credem că este o exagerare pentru că am descoperit deja că în doner kebab se combină carnea de calitate slabă. Au fost probleme de igienă. Au existat cazuri în care aroma a fost adăugată. Sunt tot felul de lucruri care nu ar trebui amestecate în kebab"

Fiecare magazin în care se vinde acest delicios produs oriental ar trebui să cheltuiască peste trei mii de euro pentru schimbarea numelui. Chiar dacă un kebab rămâne tot un kebab.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO