O scrisoare trimisă de Einstein președintelui Roosevelt, scosă la licitație

Ultima actualizare: 21-01-2019 16:18
Albert Einstein
Getty

O scrisoare semnată de Albert Einstein și adresată lui Franklin Delano Roosevelt, în care omul de știință îi solicita președintelui american să sprijine cercetarea privind reacțiile nucleare în lanț, a fost scoasă la licitație.

 

Potrivit unui comunicat al Artmark, scrisoarea, purtând antetul „Bulletin of the atomic scientists", cu semnătura olografă a lui Einstein, va fi licitată la un preţ de pornire de 1.800 euro, informează Agerpres.

„Şi tot în licitaţia din 31 ianuarie va fi prezent un inedit lot format din două semnături olografe ale lui Napoleon Bonaparte, 24 ianuarie 1811 (preţ de pornire - 2.000 euro). Semnăturile datează din perioada în care a ocupat funcţia de prim consul şi din perioada Imperiului", precizează Artmark.

Două scrisori olografe trimise de Constantin Brâncuşi către nepoata sa Ileana Brâncuşi, Paris, 1937 - 1938 (preţ de pornire - 1.500 euro), o scrisoare amicală trimisă de Victor Brauner către Geo Bogza, cca. 1929, (preţ de pornire - 1.000 euro), o Partitură originală cu tema simfoniei „Poeme Roumain", realizată şi semnată de George Enescu, 1899 (preţ de pornire - 800 euro), completează seria loturilor inedite din această licitaţie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO