O bătrână din Italia i-a donat casa româncei care a îngrijit-o. Ce i-au făcut apoi nepoţii


Ultimul update: Luni 18 Februarie 2019 20:38
Data publicarii: Luni 18 Februarie 2019 20:34
Categorie: Stiri Diverse
blocuri din Brescia

O româncă de 45 de ani a primit casa bătrânei pe care a îngrijit-o în Italia, deşi nepoţii acesteia s-au opus ăn justiţie.

 

Românca, care a îngrijit ani de zile o bătrână din oraşul italian Brescia, a primit prin donaţie de la aceasta casa. Gestul bătrânei de 92 de ani i-a înfuriat însă pe cei 6 nepoţi ai acesteia, care au dat-o în judecată pe românca, acuzând-o că ar fi forţat-o pe vârstnică să îi dea casa şi suma necesară pentru încheierea actelor de donaţie la notar, profitând de faptul că italianca nu era în deplinătatea facultăţilor mentale scrie Giornale di Brescia.

Bătrâna, internată de nepoţi la azil pe perioada procesului, s-a prezentat însă ca martor şi a acceptat să fie verificată de medici, care au stabilit că este este în deplinătatea facultăţilor mentale. Mai mult, în instanţă a fost prezentat testamentul femeii, în care aceasta îşi acuza nepoţii că au abandonat-o, spre deosebire de româncă.

„Am primit de la ea atenţia şi afecţiunea pe care voi nu mi le-aţi arătat niciodată, aşa că vreau ca deciziile mele să fie respectate. Vreau să îşi trăiască viaţa de acum înainte liniştită şi cu demnitate”, a scris bătrâna în testament.

Judecătorii i-au dat câştig de cauză româncei, care va rămâne cu casa. Ea vrea acum să obţină acum şi externarea bătrânei din azil, ca să o poată îngriji.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO