Motivul pentru care Vivienne Westwood s-a îmbrăcat în galben și s-a închis într-o colivie uriașă

Dată publicare: 21-07-2020 21:36
Dată actualizare: 21-07-2020 21:41


Excentrica Vivienne Westwood nu se dezminte. Îmbrăcată în galben, aceasta s-a urcat, într-o colivie gigant, suspendată în fața Tribunalului Penal de la Londra.

Creatoarea de modă a pus în scenă metafora "canarului în colivie" pentru a protesta împotriva extrădării lui Julian Assange din Marea Britanie în Statele Unite.

"Eu sunt Julian Assange, canarul din colivie. Dacă mor în galerie de gazul otrăvitor, este semnul că toți minerii trebuie să iasă afară" - și-a explicat, protestul creatoarea de modă. Ea spune că Assange "este sacrificat pentru otrava din sistemul politic".

Fondatorul WikiLeaks este așteptat la judecată în Statele Unite, pentru 18 capete de acuzare, inclusiv conspirație pentru piratarea computerelor guvernamentale și spionaj, după ce a publicat, peste 1 milion de documente clasificate. Anul trecut a început procedura de extrădare, după ce Assange a fost scos cu forța din ambasada Ecuadorului la Londra, unde a stat 7 ani.

„Scoteți-mă din cușcă! Sunt canarul în colivie. Sunt Julian Assange și mă aflu aici pentru că trebuie să-l scoatem din cușcă!”, a strigat Vivienne Westwood.


VIDEO PROTVPLUS.RO