Motivul pentru care fanii unui film indian au început să fure lapte de la comercianți

Ultima actualizare: 25-01-2019 08:45
lapte urat, india
AFP

Comercianții de lapte din statul Tamil Nadu din sudul Indiei s-au plâns poliției că se confruntă cu furturi tot mai dese de ... lapte.

Cu anumite ocazii religioase, hindușii toarnă lapte peste zeitățile lor, însă practica a fosta doptată și de cinefilii care toarnă lapte peste posterele anumitor filme pentru ca acestea să devină cât mai celebre, scrie BBC.

Comercianții de lapte spun că se confruntă cu pierderi mari. "Este o practică pentru adorarea zeilor - nu a filmelor", a spus președintele asociației comercianților de lapte din India.

Poliția i-a asigurat pe păgubiți că "vor fi luate măsuri" în aceste cazuri.

Ritualul, care se numește "paalabhishekam", implică turnarea laptelui peste postere uriașe și decupaje de vedete înainte de lansarea anumitor filme.

"Cinefilii din întreaga țară o fac pentru că ei consideră stelele de film ca fiind asemenea zeilor", a adăugat președintele asociației comercianților de lapte din statul indian.

Sticlele de lapte ajung în camioane de la fermele de lapte dimineața devreme și sunt adesea lăsate în afara magazinelor care vând produse lactate.

Marți, actorul Tamil Silambarasan a lansat un apel către fani cerându-le să sărbătorească lansarea filmului său prin turnarea sticlelor de lapte peste posterele sale, care ar pot fi găsite în întreaga capitală, Chennai.

Videoclipul a devenit viral, determinând Asociația Comercianților de lapte din Tamil Nadu să ia măsuri.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO