Mii de americani au fost victimele unui grup de hackeri români. Au furat milioane de dolari

26-03-2019 10:45
Sursa: Cleveland.com


hackeri

Mii de americani au fost ținta unor atacuri cu viruși de tip malware, puse la cale de un grup de hackeri români.

Potrivit portalului Cleveland.com, românii au făcut 2 greșeli, care i-a ajutat pe cei de la FBI și alte forțe de ordine americane să-i identifice și să-i prindă.

Este vorba despre 3 români, pe nume Bogdan Nicolescu, Tiberiu Dăneț și Radu Miclăuș, care au folosit un program cu malware pentru a produce pagube nu doar în Ohio (SUA), ci și în alte țări, în valoare de milioane de dolari.

Grupul de hackeri a acționat sub numele Bayrob Group timp de 9 ani, reușind în tot acest timp să scape de poliție. Românii au fost arestați în septembrie 2016 în București, iar acum au ajuns în fața judecătorilor.

Procurorii spun că, în 2016, victimele au pierdut cel puțin 4 milioane de dolari, cu ajutorul unor scheme sofisticate prin care au fost trimise aproximativ 11 milioane de email-uri virusate.

Anchetatorii spun că - pe internet - Nicolescu avea pseudonimul ”MasterFraud”, iar Miclăuș era ”Minolta9797”. Grupul de români a furat date ale unor carduri bancare, adrese de e-mail și parole de la computere pe care le-au spart. Românii trimiteau emai-luri cu pagini false de Western Union sau Ebay, iar în 2016 aproximativ 50 de locuitori ai Northeast Ohio au fost victime ale hackerilor.

Procesul este de așteptat să se finalizeze peste aproximativ 3 săptămâni.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Cleveland.com

VIDEO PROTVPLUS.RO