Mai mulți tineri musulmani au atacat o biserică creștină din cauza unei profeții

04-01-2019 08:21


biserica ghana

Tinerii musulmani au atacat o biserică creștină din capitala Ghanei, după ce pastorul a prezis moartea imamului, în 2019. Ferestrele și scaunele au fost distruse, iar imamul Nuhu Sharabutu a condamnat atacul.

 

Profeții creștini au un mare succes în Africa și adesea prezic evenimente importante, inclusiv moartea unor personalități publice, scrie BBC

Într-o predică ținută pe 31 decembrie, Rev Owusu-Bempah a făcut 18 profeții pentru 2019, inclusiv moartea Imamului Sharabutu sau a vicepreședintelui musulman al Ghanei, Mahamudu Bawumia. Unii tineri musulmani i-au cerut pastorului să-și ceară scuze, însă el a refuzat.

Înarmați, mai mulți tineri a luat cu asalt o biserică și au transmis, LIVE, pe Facebook momentul atacului.

Imamul Sharabutu a făcut apel la calm, spunând că cei înfuriați din cauza profeției ar trebui să-i ierte pe pastor, care este unul dintre cei mai carismatici lideri ai bisericii din Ghana.

Ghana este o țară predominant creștină, fără istorie a conflictelor religioase. Ca și în alte părți ale Africii, bisericile au devenit o afacere importantă în Ghana și unul dintre modurile în care predicatorii își asigură audiența sunt profețiile.

Politicienii, vedetele de film și oamenii de afaceri se duc, de asemenea, la predicatori pentru "protecție spirituală" sau pentru a-și spori averea.

Când moartea prezisă nu reușește să se materializeze, predicatorii spun că rugăciunile lor au ajutat la salvarea vieții persoanei în cauză.

 

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO