Liceu din Galați, dotat cu zeci de centrale termice de capacitate mare: "E o nebunie"

Ultima actualizare: 27-02-2019 22:49
centrale liceu galati
Viata Libera

Situație ilară la Liceul Tehnologic de Marină din Galați, unde au fost instalate nu mai puțin de 33 de centrale termice, cu capacități de 100, respectiv 150 de KW.

Potrivit jurnaliștilor de la viata-libera.ro, Primăria Galați a decis, în mai 2017, printr-o hotărâre a Consiliului Local, plata a peste 2 milioane de lei pentru achiziționarea celor 33 de centrale termice de la firma AEG Tehnology SRL - Tehnoterm SRL.

În hotârâre se precizează că la Liceul de Marină sunt necesare 28 de centrale pentru corp şcoală şi alte cinci pentru internat, cantină, extindere liceu şi sala de sport, valoarea investiţiei fiind de 2.292.059 de lei. 

Centralele au fost instalate în toamna anului trecut.

Potrivit unui calcul, în cazul în care se împarte suma plătită pentru investiţia de la Marină la 33, rezultă că fiecare centrală a costat 54.455 lei, cu alte cheltuieli. Adică de cel puţin două ori mai mult preţul de pe internet, unde centralele firmei furnizoare pot fi găsite la prețul de 17.700 de lei. 

Asta în condițiile în care specialiștii consultați susțin că nu ar fi fost o problemă dacă cele 33 de centrale erau ca cele folosite în apartamente, de numai 24 de KW, dar că este o nebunie să aduci 33 de centrale cu capacitate mai mare.

"Nu ar fi fost nicio problemă dacă centralele erau din cele de 24 KW, acelea care se montează în apartament. În primul rând, pentru că, într-adevăr, s-ar fi putut folosi în funcţie de necesităţi şi sunt mult mai ieftine decât cele de 100 şi 120 de KW. Nu se justifică montarea a 33 de centrale de asemenea capacitate pentru spaţiul respectiv. E o nebunie, miroase a ţeapă de la o poştă! Nici Spitalul Judeţean nu cred că are nevoie de 33 de centrale de 120 de KW! Şi din punctul de vedere al consumului, aceste centrale de 120 KW aduc cheltuieli în plus", a declarat reprezentantul firmei respective.

"Firma care ne-a făcut proiectul şi a câştigat licitaţia pentru montarea centralelor e din Galaţi şi se numeşte AEG Tehnology. Ne-a explicat că e bine să avem mai multe unităţi, pentru că le putem închide, astfel încât să nu consumăm, dacă nu folosim anumite spaţii din liceu", este explicația oferită de directoarea Antoaneta Costea.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO