Imaginea care stârnește revoltă. Bătrân de 96 de ani, abandonat într-un fotoliu, după ce a fost externat

Dată publicare: 28-08-2018 15:48
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


bătrân externat

O femeie și-a fotografiat tatăl, în vârstă de 96 de ani, ”aruncat” într-un fotoliu, în halatul de spital, după ce a fost lăsat acasă singur de un șofer de ambulanță.

Cliff Schofield fusese externat din Spitalul General din Rotherham, Marea Britanie, și dus acasă purtând încă halatul, înainte ca familia lui să ajungă la spital și să-l îmbrace, spune femeia. Jane Jessop, fiica bătrânului, a declarat că a fost "absolut dezgustată" când a văzut în ce stare era tatăl ei, relatează Metro.

Ea a declarat: "Șoferul are cu siguranță obligația să se asigure că pacientul este lăsat în siguranță. Când m-am dus acasă, l-am văzut abandonat într-un fotoliu prea mic pentru el. La câțiva metri distanță era un fotoliu mai mare, cu o pernă, dar se pare că l-au lăsat în primul scaun pe care l-au întâlnit, fără să se gândească la binele lui. A stat acolo timp de 30 de minute, până să ajung acasă. Nu pot să cred”.

Cliff Schofield, pensionar, a fost dus la spital la începutul lunii, după ce a căzut din pat și și-a rănit spatele și o mână. După ce a stat în spital câteva zile, fiica lui, de 66 de ani, a fost informată de către personalul spitalului că tatăl ei va fi externat. La data și ora stabilite, femeia a plecat spre spital, cu haine, numai că atunci când a ajuns nimeni nu știa unde este tatăl ei.

Fiica lui spune că poate comunica, dar doar devine confuz, așa că are nevoie în permanență de supraveghere, motiv pentru care nu ar fi trebuit lăsat singur.

Când Jane Jessop și soțul ei, Brian, l-au găsit pe Cliff Schofield, au fost atât de înfuriați de ceea ce au văzut încât au decis să facă o fotografie și să o trimită spitalului. Brian a spus: "Vrem să știm de ce a fost externat fără haine, cum a intrat șoferul în casă și de ce l-a lăsat singur".

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Metro


VIDEO PROTVPLUS.RO