Daunele primite de o musulmancă, după ce un polițist i-a cerut sa-și dea jos hijab-ul

Ultima actualizare: 15-08-2017 15:16
Kirsty Power
CNN

O femeie de origine islamică din California a primit daune în valoare de 85.000 de dolari, după ce a intentat proces împotriva unui polițist care i-a cerut să-și dea jos hijab-ul.

Incidentul s-a petrecut în anul 2016, atunci când Kirsty Power era alături de soțul ei în momentul în care au fost opriți în trafic, întrucât „mașina rula cu viteză mică”, notează jurnaliștii de la CNN.

În ciuda faptului că era pasager în mașină, Kirsty a fost arestată alături de soțul ei, iar la secția de poliție unul dintre ofițeri i-ar fi cerut femeii să-și dea jos veșmântul islamic care îi acoperea capul. Astfel, femeia s-a văzut nevoită să-și petreacă o noapte în detenție fără hijab.

Ca urmare a faptului că femeia s-a văzut nevoită să-și dea jos hijab-ul, avocații susțin că ea a „suferit un disconfort sever, umilință și i-a cauzat probleme emoționale.”

Femeia susține că recurs la instanță pentru că și-a dorit să fie ultima femeie musulmancă care trece prin astfel de experiențe. „Vreau ca surorile mele musulmane să se simtă întotdeauna confortabil și în siguranță atunci când poartă hijab”, a mărturisit Kirsty Powell.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO