Curcubeu văzut pe cer aproape nouă ore: este un record mondial. VIDEO

04-12-2017 14:29


Profesorii și studenții de la Universitatea de Cultură Chineză din Taipei au fost martorii unui fenomen inedit, săptămâna trecută.

Astfel, ei au avut ocazia să observe un curcubeu care a rămas pe cer aproape nouă ore, ceea ce reprezintă un record mondial, informează BBC News.

„A fost incredibil, precum un dar din cer. Este atât de rar!”, a spus profesorul Chou Kun-hsuan, de la Departamentul de Științe Atmosferice.

Cu ajutorul studenților, profesorul Chou și profesorul Liu Ching-huang au încercat să documenteze acest fenomen. Din datele colectate de ei, curcubeul a apărut pe cer la ora 06.57 și a ținut până la ora 15.55, adică opt ore și 58 de minute.

„După patru ore, am mobilizat toți studenții și i-am rugat să facă poze și să ni le trimită. Când am depășit recordul de șase ore, nici nu puteam sta locului de entuziasm, eram foarte încântat. Am vrut să mă asigur că am documentat fenomenul, dar apoi s-a întâmplat ceva și mai grozav: a mai durat încă trei ore”, a spus profesorul Chou.

Astfel, profesorii și studenții au realizat 10.000 de fotografii și vor ca fenomenul să fie consemnat în Cartea Recordurilor.

Recordul anterior era de șase ore și fusese înregistrat în 14 martie 1991, în Yorkshire. Potrivit site-ului Guiness, în general, un curcubeu poate fi văzut pe cer mai puțin de o oră.

VIDEO PROTVPLUS.RO