Clip-manifest al unor balerine de la Opera Națională. Au dansat la poalele munților

Ultima actualizare: 10-08-2020 09:15

Cu ii mândre și poante fine în picioare, câteva balerine de la Opera Națională au dansat la poalele munților.

Au vrut să atragă, astfel, atenția asupra impactului pandemiei în lumea artei. De aproape șase luni stau departe de sala de spectacole. Acum au găsit o scenă nouă, aproape de natură.

Pentru clipul-manifest, balerinele au mers într-un decor de basm. La poalele munţilor Baiului, în comuna Secăria, din Prahova. Scenă le-a fost câmpul cu flori.

Raluca Jercea, balerină: "În orice conditi arta se poate desfăşura şi trebuie dusă mai departe. a fost o provocare să schimb sala de spectacol cu un peisaj mioritic superb, a fost greu din puct de vedere al condiţiilor pentru că totul era nou, nu mai era scena dreaptă era un teren abrupt."

Cu ideea a venit Alice Minoiu, balerină cu experiență a Operei Naționale. În 2019, Alice a dansat alături de Alina Cojocaru și Sergei Polunin în "Romeo și Julieta", în coregrafia lui Johann Kobborg.

Alice Minoiu, balerină: „Mă simţeam strangulată între 4 pereţi şi am avut acest impuls că în natura putem dezvolta ceva frumos şi putem să creem ceva. Ne-a lipsit publicul, aprecierea publicului, aplauzele, maeştrii de balet care să ne îndrume, condiţiile reale, adică un studio mare. ”

Alături, în demers, le-a fost soprana Zsuzsana Cerveni. Pe care, cu siguranță, lumea o recunoaște de la Vocea României.

Zsuzsana Cerveni, sporană: "Ce a însemnat pandemia pentru mine? Am fost neovita să recurg la o căutare de sine mai acerba iar această experienţă m-a ajutat să îmi dau seama că răspunsul şi esenţa oricărui lucru mai ales a artei este natura."

Clipul redă ritualul Sânzienelor sau al Ielelor. Despre care se crede că locuiesc în pădure și apar noaptea, la lumina lunii, dansând.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO