Cât de ușor se poate obține un permis de UK comandat pe net. Mărturia unui polițist MAI

20-10-2019 13:38

permis de conducere

Pe șoselele din România sunt tot mai mulți șoferi cu permise de conducere obținute la școli auto fantomă din afara țării, este constatarea unui polițist MAI după ce a oprit în trafic un șofer cu permisul falsificat.

Într-o postare pe Facebook, Daniel Zontea, polițist MAI, povestește că a izbucnit în râs când i-a văzut permisul unui șofer, care ar fi fost obținut contra cost în Marea Britanie, pe piața neagră.

Mesajul integral publicat de polițist:

 „Constat că tot mai mulți adepți devin posesori de permise de conducere după ce identifică anunțuri pentru 'școlile de șoferi' din afară.

Ce-i drept, în România prețul cursurilor ce trebuie urmate pentru a deveni posesor de permis de conducere este de doar câteva sute de euro, în comparație cu 1200 de lire, cât ajunge 'pachetul bază' în UK. E ceva diferență de cost, iar persoane interesate par a fi destule. Care să fie explicația?

'Noi, europenii, dăm 2000 £ și avem permisul în buzunar, 100% legal, fără sală și fără traseu.' Foarte 'bună' logică celor interesați. Bună pentru o încadrare juridică clară în codul penal.

După ce am văzut acest anunț, mi-am amintit că, în urmă cu ceva timp, în serviciu fiind, mi-a fost înmânat la un control un permis de UK.

După ce l-am ținut în mână și l-am privit câteva secunde, fără să îi mai examinez în dataliu elementele de securitate, am izbucnit în râs, spre mirarea posesorului care nu îmi înțelegea reacția.

Nu mi se întâmplă să râd când mă uit peste actele conducătorilor auto, dar aici nu m-am putut abține, cu toate că era un tip simpatic, iar numele nu îi rezona cu vreun personaj din serialul preferat de maică-sa de pe vremea când era însărcinată. Și totuși cu greu m-am stăpânit din starea pe care o aveam.

A înțeles și titularul 'permisului' de ce am avut o astfel de ieșire, doar după ce i-am explicat că permisul său este un fals ordinar, deși el la început era convins că-i valabil 100%. Mai mult, încerca să mă facă și pe mine să cred acest lucru.

În comportamentul său confuz am putut observa că a dat și el să râdă puțin, asta în timp ce îşi privea pentru ultima oară permisul. O făcea cu amărăciunea celor 2000 de lire de care l-a făcut 'instructorul'.”

Sursa: Facebook.com


VIDEO PROTVPLUS.RO