Câinii și pisicile vor fi testați pentru coronavirus. Țara care a luat această decizie

Dată publicare: 31-01-2021 17:53
Dată actualizare: 31-01-2021 17:58


Câinii și pisicile vor fi testați pentru coronavirus. Țara care a luat această decizie

Pisicile și câinii vor fi testați dacă prezintă simptome ale coronavirusului sau au intrat în contact cu o persoană infectată. Măsura se va aplica în curând în Coreea de Sud.

 

Sunt noi reguli care sunt elaborate în acest moment la nivelul Ministerului Sănătății și a centrului de Control și Prevenție a bolilor în Coreea de Sud, iar autoritățile sanitare sunt îngrijorate de transmiterea coronavirusului între animalele de casă și oameni, relatează publicația The Mirror.

În afară de testarea animalelor despre care există indicii că ar fi infectate cu COVID-19, și proprietarul acestora va trebui să se autoizoleze, după noile reglementări. Virusul poate infecta multe animale, inclusiv cele domestice, precum pisici, câini, nurci și alte specii domestice, arată cercetătorii de la Universitatea East England. În iulie anul trecut s-a înregistyrat primul caz de infectare cu coronavirus a unei pisici în Marea Britanie, arată sursa citată.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, deși boala este răspândită în mare parte între oameni, există cazuri de transmitere între oameni și animale.

Mai multe animale care au fost în contact cu oameni infectați, precum nurci, câini, pisici domestice, lei și tigri, au fost testate pozitiv la SARS-CoV-2, virusul care provoacă Covid-19.

Anunțurile de testare a animalelor din Coreea de Sud vin chiar în momentul în care autoritățile au declarat că vor extinde restricțiile de distanțare socială, după ce noi cazuri de infecție au reapărut săptămâna trecută.

În Coreea de Sud s-au înregistrat 1.420 de decese COVID de când a început pandemia, în martie 2020 - comparativ cu peste 100.000 în Marea Britanie. Sâmbătă au fost confirmate alte 355 de cazuri și șase noi decese.

 

Sursa: Mirror


VIDEO PROTVPLUS.RO