Cupa mondială 2018. Croaţia, calificată în optimi, după 3-0 cu vicecampioana Argentina

cupa mondiala 2018
AFP

Selecţionata Croaţiei s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, joi seara, după ce a învins Argentina cu scorul de 3-0 (0-0), la Nijnîi Novgorod, în Grupa D, iar vicecampioana mondială este în pragul eliminării.

Croaţia, care a făcut un meci tactic perfect, s-a impus prin golurile marcate de Ante Rebic (53), Luka Modic (80), Ivan Rakitic (90+1).

Argentina, dublă campioană mondială (1978, 1986), mai are doar şanse matematice de a merge mai departe, având nevoie de o victorie în faţa Nigeriei, dar şi de jocul rezultatelor.

Croaţia a început foarte bine partida şi a avut prima ocazie bună de gol în min. 5, când Perisic a şutat la colţul lung, dar Caballero a scos în corner.

Argentina a încercat să construiască faze periculoase, dar defensiva croată i-a dat puţine şanse. Messi (12) nu a ajuns la o minge aruncată în careu de Acuna, Lovren (13) a blocat reluarea lui Meza din careu, centrarea lui Acuna (21) a făcut ca mingea să cadă pe transversală, iar Perez (30) a trimis pe lângă poartă din poziţie ideală, după o respingere greşită a lui Vida.

Citește și
cupa mondiala 2018
Cupa mondială 2018. Partida dintre Danemarca și Australia s-a terminal la egalitate
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Echipa antrenată de Zlatko Dalic a replicat printr-o mare situaţie de gol a lui Mandzukic (32), care a trimis cu capul din 5 metri, pe lângă, la centrare lui Vrsaljko. Rebic (45+2) a avut şi el o oportunitate notabilă, dar a tras peste din poziţie favorabilă.

În repriza a doua, Aguero (53) şi-a creat o situaţie bună de a deschide scorul, dar şutul său a fost prins de portar.

Croaţia a dat lovitura prin Rebic (53), care a speculat cu un voleu imparabil o gafă uriaşă a lui Caballero.

Presiunea a fost şi mai mare pentru argentinieni, care în primul meci au remizat cu debutanta Islanda, 1-1, iar naţionala ''albiceleste'' nu a reuşit mare lucru nici mai departe. Meza (64) a reluat slab la colţul scurt şi Subasic a respins, iar Dybala (71) a şutat peste poartă.

Croaţii au încercat tot mai mult să profite de spaţiile mari lăsate în defensivă de sud-americani, iar Mandzukic (66) a tras în plasa laterală din poziţie destul de bună.

Soarta meciului a fost decisă de Modric, vedeta echipei Real Madrid, cu un şut de la 22 de metri, lângă bară (80), fără speranţe pentru Caballero.

Rakitic a trimis în bară (86), din lovitură liberă de la 25 metri. După o ratare a lui Pavon (90+1), blocat de Vida, Rakitic a completat dezastrul pentru Argentina, marcând la capătul unui atac supranumeric (90+1).

Messi s-a văzut foarte puţin şi în acest meci, nefiind pus în valoare de coechipieri, care l-au jucat destul de puţin, el fiind marcat şi foarte strâns de croaţi.

Argentina mai jucase pe 21 iunie cinci meciuri la Cupa Mondială, fără a pierde vreunul, având un singur egal (0-0) cu Olanda, în 2006.

Lionel Messi, golgheterul all-time al Argentina, a marcat primul din cele 64 de goluri în poarta Croaţiei, în 2006, într-un meci amical pierdut cu 2-3.

Croaţia, medaliată cu bronz în 1998, nu a pierdut niciodată al doilea său meci la o ediţie a Cupei Mondiale: 1-0 cu Japonia în 1998, 2-1 cu Italia în 2002, 0-0 cu Japonia în 2006 şi 4-0 cu Camerun în 2014, iar acum 3-0 cu Argentina.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de patru ori, Argentina câştigând de două ori, Croaţia o dată, în timp ce alt meci s-a terminat nedecis. Ultima confruntare a avut loc în 2014, Argentina câştigând un meci amical cu 2-1, goluri marcate de Ansaldi şi Messi.

Echipa ''albiceleste'' nu a mai pierdut un meci în grupe din 2002 (0-1 cu Anglia), având o serie de 11 partide fără eşec (opt victorii, trei egaluri). Argentinienii au ajuns însă acum la patru meciuri consecutive fără victorie la Cupa Mondială, ultimul succes fiind 1-0 cu Belgia în sferturi, în urmă cu patru ani.

Vineri va avea loc celălalt meci, Islanda - Nigeria. Ultimele partide din grupă se vor juca în data de 26 iunie, Nigeria - Argentina, la Sankt Petersburg (stadionul Sankt Petersburg), şi Islanda - Croaţia, la Rostov pe Don (Rostov Arena).

Argentina - Croaţia 0-3 (0-0)
Au marcat: Ante Rebic (53), Luka Modic (80), Ivan Rakitic (90+1).
Nijnîi Novgorod, Stadionul Nijnîi Novgorod: 43.319 spectatori
Cupa Mondială FIFA 2018, Grupa D

Au evoluat echipele:
Argentina: 23. Wilfredo Caballero - 2. Gabriel Mercado, 17. Nicolas Otamendi, 3. Nicolas Tagliafico - 18. Eduardo Salvio (22. Cristian Pavon, 56), 14. Javier Mascherano, 15. Enzo Perez (21. Paulo Dybala, 68), 8. Marcos Acuna - 10. Lionel Messi (căpitan), 19. Sergio Aguero (9. Gonzalo Higuain, 54), 13. Maximiliano Meza. Selecţioner: Jorge Sampaoli.
Rezerve neutilizate: 1. Nahuel Guzman, 12. Franco Armani - 4. Cristian Ansaldi, 16. Marcos Rojo, 6. Federico Fazio, 5. Lucas Biglia, 7. Ever Banega, 20. Giovani Lo Celso, 11. Angel Di Maria.
Croaţia: 23. Danijel Subasic - 2. Sime Vrsaljko, 21. Domagoj Vida, 6. Dejan Lovren, 3. Ivan Strinic - 7. Ivan Rakitic, 11. Marcelo Brozovic - 18. Ante Rebic (9. Andrej Kramaric, 57), 10. Luka Modric (căpitan), 4. Ivan Perisic (8. Mateo Kovacic, 82) - 17. Mario Mandzukic (5. Vedran Corluka, 90+3). Selecţioner: Zlatko Dalic.
Rezerve neutilizate: 1. Dominik Livakovic, 12. Lovre Kalinic - 13. Tin Jedvaj, 15. Duje Caleta-Car, 22. Josip Pivaric, 14. Filip Bradaric, 19. Milan Badelj, 20. Marko Pjaca.

Arbitru: Ravşan Irmatov; arbitri asistenţi: Abduhamidullo Rasulov, Jahonghir Rasulov; arbitru de rezervă: Norbert Hauata (Tahiti); arbitru asistent de rezervă: Bertrand Brial (Noua Caledonie)
Arbitru video: Felix Zwayer (Germania); arbitri asistenţi video: Corey Rockwell (SUA), Bastian Dankert (Germania), Danny Makkelie (Olanda)
Cartonaşe galbene: Rebic (39), Mercado (51), Mandzukic (58), Vrsaljko (67), Otamendi (85), Acuna (87), Brozovic (90+4).

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Cupa mondială 2018. Franţa, calificată în optimi, după o victoria cu Peru
Cupa mondială 2018. Franţa, calificată în optimi, după o victoria cu Peru

Reprezentativa Franţei s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, joi, după ce a învins cu mare dificultate selecţionata statului Peru cu scorul de 1-0 (1-0), pe Ekaterinburg Arena, în Grupa C a competiţiei.

Cupa mondială 2018. Partida dintre Danemarca și Australia s-a terminal la egalitate
Cupa mondială 2018. Partida dintre Danemarca și Australia s-a terminal la egalitate

Selecţionatele Danemarcei şi Australiei au terminat la egalitate, 1-1 (1-1), joi, pe Samara Arena, în Grupa C a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.

Gestul suporterilor japonezi, la Cupa Mondială, devenit viral pe internet. VIDEO
Gestul suporterilor japonezi, la Cupa Mondială, devenit viral pe internet. VIDEO

Sute de suporteri japonezi au fost surprinși, după meciul împotriva Columbiei, strângând gunoaiele de pe stadion. Imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare, niponii fiind lăudați pentru spiritul civic de care au dat dovadă.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.