Poet român descoperit de Euronews. “Ce mi-a dat Spania, România nu mi-ar fi dat niciodată”


Ultimul update: Marti 02 Aprilie 2019 18:20
Data publicarii: Marti 02 Aprilie 2019 18:12
Categorie: Cultura
Miguel Gane

O echipă de jurnaliști de la Euronews a realizat un interviu cu un poet spaniol de origine română.

Numele lui este Miguel Gane și s-a născut în localitatea Lerești din județul Argeș. Euronews îl descrie pe român drept o “senzatie literară de 25 de ani”. El a scris până acum două volume de poezii iar acestea sunt foarte apreciate de cititori, potrivit recenziilor din mediul online.

Miguel a fos întrebat de jurnaliști despre originile lui, dar și despre cum văd tinerii prezentul și viitorul Europei.

“Eu m-am născut într-o țara și am crescut în alta. Ce mi-a dat Spania, România nu ar fi putut să-mi dea niciodată. Niciodată!” spune el. “Dar îmi iubesc satul din România. Un mic sat din Carpați numit Lera. Iubesc locul acela. Foarte mult. Și pentru mine este cel mai special loc de pe pământ. Mă simt de acolo.”

Carţile românului sunt în topul volumelor de poezie vândute în Spania

Întrebat de ce cred tinerii despre Europa, el spune: “Eu cred că timpurile s-au schimbat. Când Europa a fost fondată, în anii 50, noi ne recuperam după Cel de-Al Doilea Război Mondial, oamenii aveau nevoie unii de ceilalți. Acum se pare că lucrurile acestea nu mai sunt importante pentru noi. Și se pare că trăim niște vremuri în care nu ne mai păsa deloc de ce se întâmplă cu vecinii noștri."

Miguel Gane a absolvit Facultatea de Drept, iar potrivit megustaleer.com, prima lui carte “Con tal de verte volar” este una dintre cele mai bine vândute cărți de poezie din Spania.

Întregul interviu poate fi urmărit aici.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Euronews

VIDEO PROTVPLUS.RO