Are doi ani si nu poate sa manance. S-ar putea sa nu poata niciodata

Dată publicare: 15-06-2010 00:00
Dată actualizare: 15-09-2012 03:15


Tabitha cu familia

Imaginati-va cum ar fi sa vi se spuna ca bebelusul dumneavoastra nu va manca niciodata. Ca nu va putea sa digere mancarea. Cu aceasta realitate cruda se confrunta parintii Tabithei Stuttard.

Fiica lor, in varsta de doi ani, are o afectiune cerebrala rara din cauza careia nu poate sa manance nimic, asa ca trebuie sa fie hranita printr-un tub. Familia nu a abandonat niciodata speranta ca micuta lor isi va reveni si ca va duce si ea o viata normala, la un moment dat, la fel ca ceilalti copii.

Mama fetei, in varsta de 48 de ani spune ca “Tabitha este fericita, zambitoare, chiar daca trece printr-o situatie cumplita intotdeauna a fost extrem de curajoasa. Acel tub inseamna ca este hranita, dar cu cat trece mai mult timp folosind aceasta metoda, cu atat mai dependenta devine de el. Nu acceptam sub nicio forma gandul ca fata noastra nu va fi in stare sa manance normal. Stim si credem ca putem face ceva pentru ea, pentru viitorul ei.”

Acum cei doi se zbat sa stranga 15.000 de lire sterline pentru a putea sa-i dea micutei Tabitha o sansa la o viata normala. O clinica din Austria sustine ca in ultimii 20 de ani a rezolvat mai bine de 800 de cazut de acest gen, iar parintii vor sa-si duca fetita acolo, pentru a fi consultata si vindecata de acei medici.

Afectiunea de care sufera ea se caracterizeaza prin lipsa unor parti din creier, iar asta nu-i poate asigura un mod de alimentatie firesc. Sansele de reusita pentru orice fel de interventie chirurgicala sunt destul de mici si s-ar putea ca ea sa nu poata manca niciodata, decat prin acel tub artificial “conectat” la stomacul fetei.

Pentru cei care vor sa-i ajute pentru strangerea banilor, parintii Tabithei au facut un grup pe Facebook numit “Help Tabitha Eat”, scrie DailyMail.
 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO