Procurorul general al Frantei: "Atacul de la Nisa a fost premeditat". Ce a cautat pe internet Bouhlel inainte de masacru


Ultimul update: Joi 21 Iulie 2016 07:28
Data publicarii: Luni 18 Iulie 2016 19:01
Categorie: Atentat in Nisa
Mohamed Lahouaiej Bouhlel

Ancheta privind atentatul comis la Nisa in noaptea de 14 spre 15 iulie confirma “caracterul premeditat” al atacului, a anuntat luni procurorul general al Parisului, Francois Molins, citat de AFP, Reuters si DPA.

Ancheta a aratat ca autorul, tunisianul Mohamed Lahouaiej Bouhlel, a facut, in orele care au precedat atacul, patru selfie-uri pe Promenade des Anglais din Nisa, locul sangerosului atentat, a mentionat Molins. Mai multe fotografii descoperite in telefonul mobil al autorului il arata pe acesta pe 14 iulie dupa-amiaza pe bulevardul de pe marginea marii, “in fata plajei”, in fata “unui camion”, “pe Promenade des Anglais” si “in fata unei alei pietonale”, a precizat procurorul.

El a adaugat ca autorul atacului soldat cu 84 de morti le-a spus apropiatilor ca nu intelege de ce (organizatia) Stat Islamic nu poate avea propriul sau teritoriu. Procurorul general al Parisului a mai spus ca deocamdata nu exista dovezi ale unei legaturi directe intre atacator si gruparea Stat Islamic, dar cautarile pe internet efectuate de autor in ultimele saptamani au aratat ca el a avut un ““interes anume si recent fata de miscarea islamista radicala”“.

Atacatorul Mohamed Lahouaiej Bouhlel, care a folosit un camion pentru a-si duce la indeplinire planul, a efectuat cautari online pentru inregistrari video si site-uri legate de atacurile recente de la Orlando si Dallas (SUA), precum si de accidente rutiere mortale.

Francois Molins a adaugat ca martori au declarat ca Mohamed Lahouaiej Bouhlel nu avea legaturi cu religia si nu era un musulman practicant.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO