Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tinerii de la Bucharest Pride, tămâiați de ”normali”: ”Să se ducă la oamenii liberi!”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Peste 25.000 de oameni au celebrat diversitatea într-un marș organizat, sâmbătă, în centrul Capitalei.

Este demonstrația care se organizează în fiecare an, prin care participanții militează pentru drepturile minorităților sexuale. O fac atrăgând atenția prin ținute excentrice și prin muzică. Mult mai devreme a avut loc și un marș al celor care susțin familia tradițională, la care au participat aproximativ 200 de persoane.

Lorenzo Heel: ”Mesajul cred că puteți să-l citiți aici. Tradiția noastră e iubire. Și să nu mai judecăm, că toți avem tendința un pic de a judeca”.

Parada comunității LGBTQIA+ s-a desfășurat pe Calea Victoriei, printre oamenii ieșiți la terase. În ținute excentrice, cu machiaj strident, tinerii au vrut să atragă atenția asupra drepturilor minorităților sexuale.

Citește și
Legea anti-LGBT. Comisia Europeană ameninţă Ungaria cu lansarea procedurii de infringement
CNA reaminteşte de obligaţia de a trata „Bucharest Pride” cu decenţă şi responsabilitate

”Vreau să transmit pur și simplu mândria de a fi cel mai colorat superstar din România și, de ce nu, din lume, pe viitor. Viața e plină de culoare și de ce să nu o celebrăm așa cum este”.

Alex Zorilă, Asociația Accept: ”Mesajul este despre familiile LGBT, despre cunoașterea legală a familiilor de același sex, cunoașterea iubirii, pe asta plusăm”.

În acest an, pe traseu au fost și mai mulți susținători ai unei asociații care susține valorile ortodoxe. Jandarmii au încercat să-i îndepărteze ca să evite conflictele.

Cei de la ”marșul normalității” au spus rugăciuni și i-au tămâiat pe trecători

Ca în fiecare an, în prima parte a zilei a fost organizat și ”marșul normalității”, al celor de la Noua Dreaptă.

”România nu-i Sodoma!”.

La ”mașul normalității” au fost între 150 și 200 de oameni, care ar vrea ca familia să fie redefinită în Constituție, în termenii referendumului ratat din 2018.

Tudor Ionescu, președinte Asociația Noua Dreaptă: ”Noi suntem pregătiți să reluăm această inițiativă de a organiza un referendum pentru redefinirea căsătoriei în Constituție ca fiind doar între un bărbat și o femeie”.

Participanții au spus rugăciuni la începutul mitingului, iar pe cei care aveau alte păreri i-au tămâiat.

”Această țară e o țară creștină, ortodoxă, noi nu vrem așa ceva, să se ducă în Franța, în Olanda, în Germania, la oamenii liberi. E tămâie de la biserică, ca să se mai îmblânzească mânia lui Dumnezeu”.

”Fete care se țin de mână: Mi se pare trist, foarte trist.

Reporter: De ce?

Fete: Pentru că țipă la noi. Pentru ce?

Femeie cu basma și icoană: România nu-i Sodoma!”.

Pe traseu, au fost și unii care au privit de sus mitingul și i-au încurajat pe manifestanți făcându-și cruce.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult