Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tineri cu deficiențe de auz, implicați în acțiuni de sustenabilitate și gestionare a mediului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tineri cu deficiențe de auz, din cadrul Asociației Naționale a Surzilor din România (ANSR), au participat la un proiect de sustenabilitate și gestionare a mediului, la grădina comunitară Buruiană, din Domnești, jud. Ilfov.

Inițiativa #Învizită la Buruiană aparține Asociației GEYC (Group of the European Youth for Change), care i-a invitat pe cei de la ANSR să planteze împreună flori și căpșuni în grădina comunitară.

Pentru a se prezenta, participanții au folosit limbajul semnelor, iar cei doi interpreți - Octavian și Eliza - s-au asigurat ca toata lumea se poate înțelege. Grupul de la ANSR a fost încântat să-i învețe pe ceilalți câteva semne precum: bună, România, te iubesc, mulțumesc, cu plăcere, pa și multe altele.

După o mică demonstrație a procesului de plantare din partea reprezentanților grădinii Buruiană, tinerii activiști și-au pus mănușile și-au început activitatea de grup. Plantatul florilor s-a îmbinat perfect cu învățatul despre comunicarea eficientă cu persoanele cu deficiențe de auz. 

„Am împărtășit povești și ne-am cunoscut mai bine. De exemplu, am învățat că atunci când vorbești cu o persoana cu deficiențe de auz, trebuie să stai cu fața către aceasta și să nu îți acoperi gura, să nu țipi, căci este irelevant - și să nu folosești termeni precum: surdo-mut, căci limba semnelor este o formă de comunicare.” spune Ionelia, tânăra care a făcut posibilă întâlnirea de la „Buruiană”.

Citește și
ILikeIT. Cum funcționează aplicația românească Vocalio, pentru persoanele cu deficiențe de auz și vorbire
ILikeIT. Cum funcționează aplicația românească Vocalio, pentru persoanele cu deficiențe de auz și vorbire

La atelierul despre protecția mediului și schimbările climatice- „Voices for the planet” au fost prezente șase persoane cu deficiențe de auz și hipoacuzice și patru tineri fără deficiențe de auz, din comunitatea GEYC. 

Scopul evenimentului a fost acela de a aduce împreună atât comunitatea persoanelor cu deficiențe de auz, cât și fără pentru a contribui cu toții la producerea unei schimbări pozitive în societate.

Autor: Anișoara Caldare

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult