Cum să îți verifici situația fiscală și să îți descarci documentele fiscale prin ghiseul.ro
Procedura este foarte simplă.
În urma autentificării cu parolă, utilizatorului i se va deschide secţiunea de "Obligaţii de plată". În această secţiune, se pot efectua plăţi pentru diverse taxe.
Acolo, utilizatorul va putea vedea toate instituţiile înscrise în sistem pentru care are de efectuat plăţi.
Pentru fiecare instituţie apare un meniu, în care utilizatorul poate vedea:
- numele și tipul instituției - link către detaliile instituției (descrise la capitolul ”Instituții Înrolate”) - obligațiile de plată pentru instituția respectivă la data curentă - link către detaliile unei anumite sume datorate - butonul folosit pentru a efectua plăți
Făcând click pe butonul ”DETALII” apar şi bunurile pe care utilizatorul le deţine şi pentru care are de plătit (în exemplul nostru, pentru tipul de taxă - ”TAXA TEREN EXTR.” apar detalii referitoare la “Debit”, “Ramasita”, “Majorări” și “Penalități”).
Când se doreşte plata unor taxe obligatorii, utilizatorul poate să aleagă să plătească integral sau parţial o anumită taxă. În căsuţa unde sunt trecute sumele, se poate modifica suma astfel încât să corespundă dorinţei contribuabilului.
Suma introdusă de la tastatură nu poate fi mai mare decât suma datorată.
Pot să își deschidă cont pe ghișeul.ro toate persoanele fizice române, dar și cele juridice. Toate plățile sunt fără comisioane.
Unele dintre operațiuni nici măcar nu necesită autentificarea în contul ghiseul.ro, dar este absolut necesar ca persoana care face plata să aibă o carte de identitate valabilă și un card bancar valid, care să aibă activă opțiunea de plăți pe internet, o adresă de email și, desigur, fonduri în cont care să acopere tranzacția.
Documente fiscale prin intermediul ghiseul.roÎn secțiunea Cazier judiciar/rutier de pe ghiseul.ro un utilizator poate solicita eliberarea online a unor documente.
Mai exact, este vorba despre următoarele servicii publice electronice, care sunt disponibile prin HUB-ul Ministerului Afacerilor Interne:
- certificat de cazier judiciar - avize M.A.I. - D.G.L. - scrisoare de informare RO-CBE - ePașapoarte - eliberarea apostilei - istoricul sancțiunilor rutiere
Exemplu: certificatul de cazier judiciarPentru a obţine un certificat de cazier judiciar din România, persoana fizică cu vârsta minimă de 14 ani poate depune personal o cerere-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, la orice subunitate de poliție în care funcționează ghișeu pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar.
Totodată, persoanele care se prezintă la ghișeu vor putea solicita ca cerea să fie tipărită din sistemul informatic, situație în care le revine doar sarcina semnării acesteia.
Când solicitanul se prezintă personal la ghișeu, acesta va prezenta un act de identitate original, aflat în termenul de valabilitate (cartea de identitate, buletinul de identitate, paşaport, cartea de identitate provizorie sau certificat de înregistrare a cetăţenilor U.E., carte de rezidenţă, carte de rezidenţă permanentă, permis de şedere temporară sau permanentă etc.).
Mai multe detalii găsiți pe www.ghiseul.ro.
Articol susținut de Visa.