Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum eviţi aglomeraţia pe Transfăgărășan, pentru a savura o vacanţă de vis în Ţara Făgăraşului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Transfăgărășanul este cea mai spectaculoasă poartă de intrare spre Ţara Făgăraşului, regiunea declarată Destinaţia Anului 2020 în România. Şi este un drum cu adevărat memorabil, una dintre cele mai frumoase şosele din lume.

În weekenduri, însă, zecile de mii de turişti care trec într-o parte sau în alta crează ambuteiaje de proporţii, care pot duce la mari întârzieri.

În schimb, în timpul săptămânii, traficul este mult redus, astfel încât drumul în sine devine parte integrantă din plăcerea descoperirilor pe care ar trebui să ţi le dea o vacanţă ideală.

Asociaţia pentru promovarea Ţării Făgăraşului are pe www.tarafagarasului.com sfaturi pentru cei care vor să traverseze Carpaţii spre această destinaţie turistică:

“Zilele de vacanţă sunt întotdeauna prea puţine, aşa că ar fi ideal să nu sacrifici prima şi ultima zi pe drum, ci asigură-te că fac şi ele tot parte din vacanţă. Maximizează-le contribuţia la relaxare şi reîncărcare. Dacă te afli pe partea cealaltă a Carpaţilor, foloseşte ziua venirii şi a plecării pentru a savura experienta traversării Carpaţilor. Evită weekendurile pentru a evita aglomeraţia şi a savura locurile frumoase, plănuieşte-ţi opriri de 1-2 ore, abate-te din drum. Vei ajunge seara, ca după o excursie de o zi, încărcat cu energia unei călătorii de poveste.”

Citește și
Țara Făgărașului – Destinația anului 2020 în România - 5
Țara Făgărașului - gust, tradiții, pasiune și credință în Destinația anului 2020 în România

În imagini se poate vedea traficul lejer din mijlocul săptămânii. Acum este momentul perfect pentru de a savura frumuseţea Transfăgărășanului, la începutul sau la finalul unei vacanţe de vis.

Munții falnici, diversitatea de comori naturale, locurile cu istorie legendară și o energie spirituală aparte au făcut ca Țara Făgărașului să fie desemnată Destinația Anului 2020 în România. Rezervă-ți loc pe www.tarafagarasului.com.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult