Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea rea a făcut ravagii în județul Vaslui. Mai multe gospodării şi culturi au fost distruse. „Tot a luat”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Întreaga țară este vizată de o informare meteo până joi seară, la ora 20. Sunt așteptate ploi cu descărcări electrice și pe alocuri am putea avea vânt puternic și grindină, dar vremea rea a făcut deja probleme.

Joi seară, mai multe localități din Vaslui s-au aflat sub cod galben și în scurt timp avertizările s-au adeverit.

Cantități mari de apă s-au scurs de pe versanți și au ajuns până în gospodării, spre disperarea oamenilor care au privit neputincioși la stricăciunile lăsate în urmă.

Într-o comună lovită de inundații, două mașini parcate au fost luate de șuvoaie și purtate ca niște jucării.

După o ploaie zdravănă, care s-a potolit după aproximativ 15 minute, oamenii s-au trezit înconjurați de șuvoaie, în comuna Ivănești din Vaslui. Au fost inundate mai multe drumuri, dar apa a ajuns și în gospodării și a făcut stricăciuni în grădini.

Localnică: „A fost potop. Cred că a fost rupere de nori. A fost distrugere totală.”

Citește și
Furtuna
Cod galben de furtuni în România. Cum va fi vremea în Bucureşti

Localnică: „A venit așa, o ploaie bună. De mult nu a fost ploaie așa. Tot a luat.” Două mașini parcate pe marginea străzii au fost luate pe sus pe puhoi și purtate câțiva metri.

Lili Luchian, proprietarul mașinilor: „Am fost sunată de o vecină. M-a întrebat, Lili, unde îți sunt mașinile? Zic, în drum. Ia ieși în drum și vezi ce e. Una era la 50 m oprită, sub nuc, s-a oprit singură și una în râpă. Abia i-am făcut RAR-ul. I-am pus parbriz nou. Acum, din nou. Scot apă cu lingurița.” Autoritățile locale au intervenit până târziu în noapte cu utilaje pentru a curăța drumurile și șanțurile.

Inundații au fost și la Tulcea. Orașul s-a umplut de apă după o ploaie scurtă de nici 10 minute, iar traficul a fost îngreunat din cauza șuvoaielor care au acoperit străzile. Apa a ajuns și în unele scări de bloc din zona centrală.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult