Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea rea a cuprins toată țara. Zonele din România în care a nins abundent

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost vreme rea și joi, în zona de munte, unde ninsoarea, vântul și ploile au completat tabloul de iarnă.  

Pe drumurile naționale s-a circulat cu greutate și din cauza ceții. Pe litoral, pentru că vântul a ridicat valuri enorme, mai multe nave au fost prinse de furtună în larg.

A nins la Rânca, în Bucegi și pe Transalpina

La Rânca și pe Transalpina a nins, de marți seara, aproape fără oprire, iar pe unele porțiuni de drum zăpada a fost viscolită. În stațiune are aproape o jumătate de metru.

Viorel Totora, angajat firmă deszăpezire: „S-a acționat toată noaptea. Avem cinci utilaje non-stop pe carosabil".

Pe crestele Bucegilor ninge și viscolește, astfel că, la Vârful Omu stratul de zăpadă măsoară acum 64 de centimetri, însă troienele trec de doi metri și jumătate.

Citește și
vremea rea
Vremea rea face ravagii în România. Porturile au fost închise în Constanța, iar un avion nu a putut să aterizeze la Suceava
Muntele este învăluit de ceață

Muntele este învăluit de ceață, iar prognoza arată că o să fie vreme rea și în următoarele zile.

Și în Parâng este iarnă autentică.

În județul Vaslui au înghețat copacii după ce ploaia măruntă s-a transformat într-o platoșă.

Pe litoral, vântul puternic a ridicat valuri mari care au împiedicat unele nave să ajungă la mal.

Vântul suflă cu putere pe litoral, cu peste 50 de kilometri pe oră, iar marea este foarte agitată. În larg, valurile ating chiar și șapte metri.

14 ambarcațiuni de mare tonaj așteaptă în rada exterioară a portului Constanța să înceapă manevrele de încărcare sau descărcare.

Emil Gușă, șef serviciu Port-Control: „Manevrele sunt suspendate în Portul Midia și, la fel, traficul fluvial, adică Canalul Dunăre-Marea Neagră". Foișoarele salvamarilor au fost inghițite de valurile mari care au adus la mal papuci, soluții de bronzat, recipiente de bere și halbe. Câțiva teribiliști au vrut să surprindă marea furioasă și au făcut o plimbare pe faleza Cazinoului, dar au fost la un pas să fie luați pe sus. Meteorologii spun că și vineri va ploua pe litoral.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult