Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 9 octombrie. Care sunt zonele în care temperaturile cresc semnificativ. Vor fi maxime de 26 de grade

Your browser doesn't support HTML5 video.

Temperaturile continuă să crească şi se face mai cald decât în mod obişnuit la această dată. Miercuri se ating 26 de grade, dar joi şi vineri se vor înregistra chiar şi 28 de grade Celsius.

La noi în ţară, la ora 7, cerul este curat în regiunile vestice şi în sud-est. În rest, mai sunt câţiva nori, iar în estul Transilvaniei şi în Moldova, în unele zone, este ceață persistentă. Cel mai răcoare este la Miercurea Ciuc, 2 grade, iar cea mai ridicată temperatura se înregistrează la Oraviţa, 20 de grade.

Ziua de astăzi ne-aduce vreme caldă pentru această dată în cea mai mare parte a tării. Maximele pornesc de la 20 de grade în Bucovina şi ajung pană la 26 de grade în sudul şi în sud-estul României. Pe parcursul zilei, se înnorează treptat în jumătatea vestică, şi o să plouă slab în Banat, Oltenia, Crișana, Maramureş şi în Transilvania. În rest, va predomina vremea frumoasă. Vântul se intensifică trecător în regiunile vestice, estice şi în cele sud-estice.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici găsim vreme frumoasă, soare, câţiva nori şi un vânt mai insistent. Temperaturile, în creştere faţă de ziua trecută, ajung pe la 25...26 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, în primele ore este ceață, apoi va predomina vremea frumoasă şi se încălzeşte. Temperaturile urcă până la 24 de grade. Vântul are intensificări trecătoare, însă nu va ajunge la viteze mari.

Citește și
soare
Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Vremea se încălzește, dar sunt zone care vor fi lovite de ploi

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă, soare şi câţiva nori, însă acum dimineaţă este ceaţă în unele zone. Se încălzeşte uşor şi vor fi cel mult 22 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem o zi cu vreme schimbătoare şi câteva ploi slabe. Apare puţin şi soarele pe parcursul zilei şi se încălzeşte. La amiază vor fi în jur de 25 de grade la Bistrița.

Mai cresc temperaturile şi în ţinuturile vestice. Predomină vremea închisă, o să plouă în Banat, în Crișana şi vântul va avea intensificări trecătoare. Maximele ajung la 22 de grade.

În Transilvania, acum dimineaţă este rece, mai ales în depresiuni, şi semnalează ceaţă în unele zone. Mai târziu, atmosfera va fi însorită pe partea estică. În rest mai apar câţiva nori, poate şi câteva ploi slabe.

În Oltenia apar câteva ploi slabe, dar vedem şi soarele printre nori. Temperaturile cresc cu 2...3 grade faţă de ieri.

În schimb, în regiunile sudice, predomină vremea frumoasă. Soarele străluceşte în cea mai mare parte a zilei şi se face mai cald decât ieri. După prânz, se ating 26 de grade în Lunca Dunării.

Cum va fi vremea la București

În Bucureşti, miercuri vremea rămâne caldă pentru luna octombrie. Se mai încălzeşte puţin şi după prânz se ating 26 de grade. Apar ceva înnorări pe seară şi la noapte însă nu sunt anunţate ploi.

Vremea la munte

Şi la munte temperaturile rămân ridicate. Pe parcursul zilei, o să plouă slab şi pe suprafeţe restrânse în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, iar la noapte, ploile vin în masivele din jumătatea estică a tării. Vântul are unele porniri în zonele înalte de munte.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult