Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 8 octombrie. Temperaturile încep să crească în România. Care vor fi maximele termice

Your browser doesn't support HTML5 video.

Marți, 8 octombrie, scăpam de ploi, iar temperaturile încep să crească. Avem atmosferă însorită peste tot și doar la noapte e posibil să picure trecător în zona Banatului.

Maximele, în creștere față ziua trecută, pleacă de la 19 grade în depresiuni și ajung la 25...26 de grade în sudul și în vestul țării.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici se anunță o zi însorită, cer senin și vânt domol. Se face mai cald decât luni și, la amiază, temperaturile urcă până la 24 de grade în Bărăgan.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei sunt ceva condiții de ceață în primele ore. Apoi se înseninează și nu mai avem niciun alt fenomen care să ne strice ziua. Și pe aici se mai încălzește puțin și se ating 23 de grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina, de dimineață, s-a lăsat ceața în unele zone. Amiaza ne aduce atmosferă plăcută, cu soare și câțiva nori. Maximele ajung la 22 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș norii apar destul de rar, iar vântul adie plăcut. Se face mai cald decât luni, iar temperaturile urcă până la 22 de grade pe la Satu Mare.

În ținuturile vestice soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei. La amiază, pe aici va fi cel mai cald din țară: la Timișoara se vor înregistra 26 de grade. Peste noapte, în sudul Banatului se pornește vântul, iar spre dimineață, tot în Banat e posibil să picure trecător.

În Transilvania e frig la începutul zilei, în special în depresiuni, pe unde sunt condiții de brumă și de ceață. Mai târziu iese soarele, iar în estul provinciei se înseninează complet. Maximele ating 23 de grade. Peste noapte, pe la Miercurea Ciuc temperatura coboară până la pragul înghețului.

În Oltenia urmează încă o zi frumoasă, cu soare și vânt domol. Apar și câțiva nori de vreme bună, iar temperaturile mai câștigă un grad, două față de ziua trecută.

În sudul României cerul rămâne curat aproape peste tot. Amiaza ne aduce atmosferă plăcută, cu vânt domol și maxime de până la 24...25 de grade, valori mai mari decât cele normale pentru acest moment al anului.

Vreme caldă și în București

În București nu prea vedem norii, iar vântul abia se simte. Temperatura crește, așa că vremea devine caldă pentru acest moment al anului. La amiază se vor înregistra 25 de grade. Spre dimineață, temperatura coboară până la 11 grade.

Cum va fi vremea la munte

Și la munte se face mai cald. Soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei și nu vorbim deloc despre ploi. La noapte vântul prinde putere în Munții Banatului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult