Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 8 iulie. Caniculă în vestul, sudul şi în estul ţării. Maximele pleacă de la 30 de grade în sudul litoralului

Ziua de luni ne-aduce vreme călduroasă, caniculara în vestul, sudul şi în estul ţării pe unde şi stresul termic se menţine ridicat.

Maximele pleacă de la 30 de grade în sudul litoralului şi se opresc la 38 de grade în sudul ţării.

Cerul va fi mai mult senin în sud şi sud-est, iar după-amiaza, în zonele de munte şi izolat în Crișana şi în Maramureş, o să plouă slab.

Vremea în fiecare regiune  

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul. Pe aici soarele încălzeşte rapid atmosfera şi căldura devine insuportabilă după prânz. În Bărăgan, temperaturile ajung la valori de 36...37 de grade, la umbră. Pe litoral, vor fi valori termice, de la 30 până la 34 de grade. Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, arşiţa va fi foarte greu de îndurat. Vom avea maxime de până la 37 de grade şi o atmosferă de-a dreptul sufocantă. În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, se anunţă o amiază caniculară la Iaşi şi Bacău; dar se face foarte cald şi în celelalte zone. În a doua parte a zilei, sunt posibile ploi slabe pe la munte. În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, găsim vreme călduroasă, multe perioade cu soare, dar şi înnorări şi câteva averse la munte şi izolat în zona Maramureşului. În ţinuturile vestice, pătrunde o masă de aer fierbinte. Temperaturile urcă până la 37 de grade şi streul termic se menţine ridicat. Atmosfera va fi însorită; totuşi în zonele mai înalte şi în Crisana, apar ploi de scurtă durată la apropierea serii. În Transilvania, acum dimineaţă este mai răcoare în depresiuni. Mai târziu se încălzeşte foarte tare, iar la amiază se vor înregistra 35 de grade la Albă Iulia şi la Sfântu Gheorghe. Oltenia se topeşte luni sub soarele nemilos. După prânz se instalează canicula şi aerul devine greu de respirat. Maximele ajung la 38 de grade la Slatina. În ţinuturile sudice, avem canicula şi un stres termic ridicat. Temperaturile urcă i la 37...38 de grade Celsius.

Vremea în Bucureşti  

În Bucureşti, ziua de luni ne-aduce mult soare şi atmosferă sufocantă. Maxima va ajunge la 37 de grade şi disconfortul termic va creşte. Urmează o noapte foarte caldă, cu cer senin şi 21 de grade spre dimineaţă.

Vremea la Munte  

Şi la munte va fi cald. După-amiază apar ploi de scurtă durată şi descărcări electrice, pe suprafeţe restrânse în Carpaţii Occidentali, în vestul Meridionalilor şi în jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali. Vântul va creşte în intensitate pe timpul ploilor.

Vremea la Mare  

La mare, luni se face mai cald. Temperaturile din staţiuni se vor situa între 30 şi 34 de grade, iar apa mării va avea în jur de 26 de grade. Cerul rămâne curat pe tot parcursul zilei şi vom resimţi disconfortul termic.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult