Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 7 octombrie. Zonele din România în care va ploua. Care vor fi maximele termice

Your browser doesn't support HTML5 video.

Luni, 7 octombrie, mai vin câteva ploi slabe în nord, în centru și în sud, de asemenea, în est și în sud-est.

În restul țării avem atmosferă cu soare și un vânt mai insistent în sud-vest, în sud-est și pe la munte. Maximele pleacă de la 14 grade în depresiuni și ajung la 23...24 de grade în Muntenia.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici se anunță o zi însorită și un vânt mai insistent în zona Dobrogei. Tot pe acolo o să vină și câțiva stropi de ploaie. Maximele ajung la 22 de grade în Bărăgan.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, o să plouă puțin. În ansamblu predomina vremea frumoasă, iar temperaturile au valori apropiate de normalul perioadei.

În nordul Moldovei și în Bucovina găsim vreme schimbătoare, cu perioade însorite, înnorări și câteva ploi slabe, în unele zone. Vântul bate mai tare în zona montană, iar la amiază se ating cel mult 19 grade.

Citește și
ploaie
Vremea azi, 5 octombrie. Vin ploile peste România. Zonele în care sunt condiții de grindină

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem o zi destul de rece, cu maxime de la 15 grade la Bistrița până la 18 grade la Satu Mare. Și pe aici domina atmosfera însorită, dar din când în când se înnorează și o să plouă trecător.

În ținuturile vestice dimineața este ceață pe la câmpie. Apoi soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei și nu mai apar alte fenomene care să ne strice ziua. În Banat temperaturile urcă până la 20 de grade.

În Transilvania e posibil să se formeze ceața în primele ore, în special în depresiuni. Mai târziu vedem și soarele printre nori. O să vină și câteva ploi slabe, iar după prânz vor fi cel mult 18 grade. Peste noapte minimele ajung la pragul înghețului în zona depresionară, pe unde vor fi și condiții de brumă.

În Oltenia urmează o zi frumoasă, cu cer senin în unele zone. Vântul are intensificări în sudul provinciei, iar temperaturile ajung la 22 de grade, valori normale pentru data din calendar.

În sudul României cerul rămâne curat aproape peste tot. Amiaza ne aduce atmosferă plăcută, cu vânt domol și maxime de 23, poate chiar 24 de grade.

Bucureștiul scapă de ploi

În București mai sunt ceva înnorări în prima parte a zilei, dar nu mai vorbim despre ploi. Apoi iese soarele și temperatura urcă până la 23 de grade. La noapte se face mai răcoare decât noaptea trecută și vor fi doar 9 grade.

Cum va fi vremea la munte

La munte se mai îndreaptă vremea. Norii se înmulțesc din nou, însă doar pe suprafețe restrânse o să mai vină câțiva stropi de ploaie. Vântul are unele intensificări în zona Carpatilor Orientali.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult