Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 7 mai. Ploile se extind în jumătatea nordică a țarii. În sud, temperaturile se mențin ridicate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Astăzi ploile se extind în jumătatea nordică a țarii, dar pe partea sudică domină timpul frumos.  

Temperaturile încep să scadă în nord și în centru. Pleacă de la 12 grade în nord-estul României și ajung la 24-25 de grade în vest și în sud-vest.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Se anunță o zi plăcută, soare, câțiva nori și 21 de grade în Bărăgan.

Pe litoral va fi mai răcoare: se vor înregistra cel mult 16 grade. La noapte o să plouă slab în această zonă.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei găsim vreme bună, cer senin în prima parte a zilei și temperaturi agreabile, de până la 22-23 de grade. Spre seară încep să se adune norii, iar după lăsarea nopții vin ceva ploi.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina vremea se schimbă pe timpul zilei. Se înnorează, o să plouă din când în când și se răcește față de ieri. În Bucovina vor fi cele mai scăzute temperaturi din țară: 12 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem vreme destul de neplăcută, cer acoperit și mai multe serii de averse, cu descărcări electrice. Se pot strânge 25 de litri de apă pe metru pătrat și vor fi condiții de grindină. Se răcorește față de ziua trecută. Maximele se opresc la 21 de grade.

Și în ținuturile vestice o să plouă în zona Crișanei. În rest găsim vreme mai bună, soare cu nori și un vânt mai insistent în sudul Banatului. Temperaturile, la fel ca ieri, urcă până la 24-25 de grade.

O să plouă și în Transilvania, iar în zonele înalte de munte o să fie lapoviță și ninsoare. Apare puțin și soarele, iar temperaturile scad ușor față de ziua trecuta și se opresc pe la 16 grade. La noapte vor fi -2 grade în depresiuni.

Și în Oltenia se mai aduna norii și vin câteva ploi de scurtă durată. În unele zone vor fi descărcări electrice și intensificări ale vântului, iar temperaturile vor urca până la 17-18 grade.

În ținuturile sudice găsim vreme mai caldă decât ar trebui și până la 22 de grade în Lunca Dunării. Apar câteva averse, dar vor fi și scurte perioade însorite.

Vremea în București

În București rămânem cu vreme caldă. O să mai plouă în prima parte a zilei. Apoi se arată puțin soarele și temperatura urcă până la 22 de grade. îorașului.

Vremea la munte

La munte vremea se mai răcorește duminică. Ploile cuprind majoritatea masivelor. Vor fi și descărcări electrice și condiții de grindină, iar pe creste o să cadă lapoviță, chiar ninsoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult