Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 7 iulie 2024. Caniculă în mare parte din țară. Până la cât vor urca temperaturile

Your browser doesn't support HTML5 video.

Astăzi temperaturile continuă să crească și se face foarte cald. În Banat, în Oltenia și în Muntenia vremea devine caniculară și se ating 36 de grade la umbră.  

Avem o zi frumoasă cam peste tot. Doar în zonele de munte se mai adună norii și s-ar putea să plouă slab, mai ales în zona Carpaților Occidentali.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici găsim atmosferă însorită, un vânt mai activ și temperaturi în creștere ușoară față de ziua trecută. În Bărăgan vor fi în jur de 34 de grade. Pe litoral temperaturile se vor situa între 28 și 31 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, avem o zi mai caldă decât cea de ieri, soare și 34 de grade după prânz. Se mai încălzește puțin și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. Nu prea vedem norii, iar la amiază vor fi temperaturi cuprinse între 32 la Suceava și la Piatra Neamț și 34 de grade la Bacău.

Un aer mai cald pătrunde astăzi și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Temperaturile urcă până la 34 de grade la Satu Mare. Atmosfera se menține însorită, dar nu este exclus să apară o ploaie de scurtă durată în zonele de munte.

Citește și
ploaie cu soare
Vremea azi, 4 iulie. Zonele din România în care va ploua. Care vor fi maximele termice

În vestul țării, temperaturile continuă să crească. După prânz, se instalează canicula, maximele ajung la 36 de grade și aerul devine greu de respirat. Predomină vremea frumoasă, dar spre seară e posibil să picure puțin în zonele înalte.

În Transilvania acum dimineața este mai răcoare în depresiuni, iar în unele zone se semnalează ceață. Soarele încălzește rapid atmosfera și la amiază vor fi 35 de grade în vestul proviciei, pe la Alba Iulia.

În Oltenia, ne-așteaptă o zi frumoasă, dar se face și pe aici foarte cald. Amiaza ne-aduce caniculă, stres termic și maxime de până la 36 de grade Celsius.

În sudul țării, soarele strălucește pe tot parcursul zilei. Temperaturile urcă până la 36 de grade la umbră și aerul devine greu de respirat.

Vremea în București

În București, ne-așteaptă o zi foarte caldă, cu temperaturi de 35 de grade și un stres termic ridicat. Cerul rămâne curat pe tot parcursul zilei, iar vântul abia va adia. Urmează o noapte caldă, cu cer senin și 20 de grade spre dimineață.

Vremea la munte

Și în zonele de munte va fi cald. Predomină vremea frumoasă, dar în a doua parte a zilei pot să vină câteva ploi slabe, în zona Carpaților Occidentali.

Vremea la mare

La mare, atmosfera rămane însorită și caldă. Din când în când, vântul are unele intensificări. Temperaturile din stațiuni ajung până la 31 de grade, iar apa mării va avea în jur de 26 de grade.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult