Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 6 august. Temperaturile scad şi doar în sud-vest mai găsim vreme călduroasă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Marți o să plouă în multe zone - mai abundent pe partea sud-estică. Temperaturile scad şi doar în sud-vest mai găsim vreme călduroasă.

În Lunca Dunării se ating 33 de grade, însă în Maramureş şi în estul Transilvaniei vor fi maxime de 20 de grade.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan instabilitatea creşte şi apar averse abundente, cu descărcări electrice şi intensificări de vânt. Se pot strânge peste 40 de litri de apă pe metru pătrat. Se răcoreşte şi vor fi cel mult 27 de grade. Un aer mai rece ajunge şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, pe unde maximele se opresc la 26 de grade. O să plouă şi în această zonă. Apar şi tunete, şi fulgere, e posibil să cadă grindină, iar cantităţile de apă vor fi însemnate. Răcirea vremii se simte şi în nordul Moldovei şi în Bucovina se face mai cald decât ieri. Temperaturile NU mai trec de 25 de grade. Vedem soarele printre nori, dar o să vină şi pe-aici câteva reprize de ploaie, însoţite de descărcări electrice. În nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme ceva mai bună. Se înnorează, însă aversele apar pe spaţii mai mici. Temperaturile scad şi pe-aici şi nu vor fi mai mult de 24 de grade - pe la Satu Mare. O să plouă puţin şi în vestul ţării, în special în Crișana. În restul provinciei găsim vreme frumoasă, câţiva nori şi maxime agreabile, de 29 de grade - în Banat. În Transilvania ploile apar în special în zonele de munte, pe unde se pot strânge 15 litri de apă pe metru pătrat. Vântul agită atmosfera, iar temperaturile, în scădere faţă de ieri, se opresc la 24...25 de grade.

În Oltenia soarele străluceşte în cea mai mare parte a zilei. Amiaza ne-aduce vreme călduroasă şi 31...32 de grade în termometre. Vântul are intensificări şi ajunge la viteze de 55 de km/h. Şi în sudul ţării avem o zi destul de însorită. În Lunca Dunării vremea se păstrează caldă şi se vor inregisra 33 de grade. În rest găsim temperaturi în scădere şi câteva reprize de ploaie în jumătatea estică a Munteniei.

Vremea în Bucureşti

În Bucureşti se răcoreşte şi vor fi cel mult 29 de grade. Soarele se arată trecător, iar mai ales după amiază vin câteva averse cu tunete şi fulgere. Peste noapte se înseninează, iar minima ajunge la 17 grade.

Vremea la Munte

Temperaturile scad şi la munte. În Orientali şi în Meridionali o să plouă destul de mult. În restul masivelor aversele apar doar pe spaţii mici. Vântul are intensificări şi atinge viteze mai mari pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

Vremea pe Litoral

La mare creşte instabilitatea. Pe parcursul zilei vin mai multe serii de averse cu tunete, fulgere şi rafale puternice de vânt. Maximele se opresc la 26 de grade, iar apa mării are în jur de 25 de grade.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult