Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 5 iulie. Crește disconfortul termic în cea mai mare parte a țării. Se anunță averse în a doua parte a zilei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Miercuri avem o zi cu soare și o amiază sufocantă în Muntenia, în mare parte din Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei.  

O să fie caniculă. Se ating 35, poate 36 de grade la umbră și crește disconfortul termic. În rest găsim temperaturi suportabile, dar și averse mai ales în a doua parte a zilei.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Căldura se intensifică în zona Bărăganului. Maximele ajung pe la 35, poate 36 de grade și stresul termic va fi foarte ridicat. Pe litoral va fi mai bine și vom avea între 27 și 29 de grade. După amiază s-ar putea să vină ploi rapide și zgomotoase.

Se face foarte cald și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Amiaza ne aduce soare arzător, multă zapușeală și 35-36 de grade, la umbră. Și pe aici pot să apară câteva averse din a doua parte a zilei.

În jumătatea de nord a Moldovei găsim temperaturi agreabile în Bucovina și ploi zgomotoase spre seară. În rest avem soare și temperaturi de până la 34 de grade.

Citește și
canicula
Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în luna iulie

În nordul Transilvaniei și în Maramureș maximele se opresc pe la 29 de grade. Vor fi perioade cu averse destul de consistente, fenomene electrice, poate și grindină.

În ținuturile vestice atmosfera va fi schimbătoare. Apar averse însoțite de toată suita de fenomene specifice instabilității, iar temperaturile scad ușor.

În zona Transilvaniei se încălzește ușor și se ating 30 de grade în vestul provinciei. Vor fi perioade cu înnorări și ploi zgomotoase, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor strânge cantități însemnate de apă, de peste 25 l/mp.

O să plouă și în Oltenia. Vorbim despre averse care vin însoțite de tunete, fulgere și intensificări de vânt. Apare și soarele printre nori, iar temperaturile urcă până la 29 de grade.

În ținuturile sudice vremea devine caniculară și stresul termic va fi ridicat. Avem vreme frumoasă în prima parte a zilei, însă mai târziu se adună norii și vin alte averse cu tunete, fulgere și vânt intens.

Vremea în București

În București avem o zi toridă, soare și 35 de grade la umbră. Indicele de confort termic atinge pragul critic de 80 de unități și aerul devine greu de respirat. Seara se înnorează și cresc șansele de averse și fenomene electrice.

Vremea la munte

La munte ploile revin în forță după orele amiezei. Vor fi averse zdravene, tunete, fulgere și rafele puternice de vânt. Cantitățile de apă pot depăși 25 de litri pe metru pătrat, chiar și în intervale scurte de timp. Vor fi căderi de grindină și se pot produce vijelii.

Vremea la mare

În schimb, pe litoral continuă vremea frumoasă și se face mai mai cald decât marți. Cerul se păstrează curat toată ziua și temperaturile urcă până la 30 de grade. Apa mării se răcește: va avea 20-21 de grade.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult