Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 31 august. Vremea devine instabilă, iar în sud centru, deal și la munte o să vină averse zdravene

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ziua de miercuri aduce atmosferă instabilă și averse zdravene în sud, în centru, la deal și munte. În rest avem vreme mai bună și maxime de la 21 în depresiuni, până la 33 de grade în sud-est.

 

Vremea în țară

În Dobrogea și în Bărăgan, căldura se mai domolește. După cele 35-36 de grade de marți, miercuri vor fi cel mult 32-33 de grade. Chiar și așa, disconfortul termic se menține ridicat, iar în a doua parte a zilei apar ploi zgomotoase și se pot produce vijelii.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei găsim vreme schimbătoare și temperaturi mai scăzute decât marți. Aversele vin mai ales spre seară și după lăsarea nopții. Vor fi și descărcări electrice, condiții de grindină și se pot strânge cantități mari de apă, într-un timp foarte scurt.

O să plouă și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, îndeosebi în zonele mai înalte. Se arată și soarele printre nori. Maximele nu mai trec de 28-29 de grade, iar la noapte vor fi 14-15 grade.

Citește și
Ploi torentiale
Vremea azi, 30 august. Ploi torențiale în mai multe zone din țară

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim soare, atmosferă plăcută și câteva reprize de ploaie în zona Transilvaniei. La capitolul temperaturi stăm destul de bine: vor fi cel mult 27-28 de grade după prânz.

Și în vestul țării domină vremea frumoasă, dar în zonele montane mai vin ceva ploi. În rest: soare, câțiva nori și până la 29 de grade în termometre. La noapte se face mai răcoare: se ating 14-15 grade, iar pe la câmpie poate să apară ceața.

În schimb, în Transilvania, atmosfera se menține instabilă și apar alte averse abundente, cu tunete, fulgere și rafale puternice de vânt. Temperaturile scad simțitor, iar cel mai răcoare o să fie în depresiuni.

Ploile continuă și în Oltenia. Mai pot aduce cantități însemnate de apă și vor veni cu tunete, fulgere și vânt intens. Temperaturile scad simțitor și vor fi 25-26 de grade pe la amiază.

Aerul devine mai respirabil și în sudul țării. Maximele se opresc pe la 33 de grade, dar instabilitatea creste și aici. O să plouă mai mult în a doua parte a zilei, vor fi condiții de grindină și vijelii.

Vremea în București

În București scăpăm de caniculă, dar va fi și miercuri destul de cald și se vor atinge 32-33 de grade. După-amiază sunt anunțate ploi torențiale, cu tunete, fulgere și vânt intens. O să plouă și după lăsarea nopții, iar minima va ajunge pe la 18 grade.

Vremea la munte

La munte găsim atmosferă instabilă și se mai răcorește puțin. Vin alte ploi zgomotoase, destul de abundente și e posibil să cadă grindină. Doar în masivele vestice se mai îndreaptă vremea.

Vremea pe litoral

Pe litoral mai prindem o zi însorită și caldă, dar la noapte o să plouă și aici. Temperaturille urcă până la 30-31 de grade și disconfortul termic se menține ridcat. Apa mării are în jur de 25-26 de grade.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult