Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 30 septembrie. Temperaturile continuă să scadă și va ploua în majoritatea zonelor din țară

Your browser doesn't support HTML5 video.

Luni, temperaturile continuă să scadă și se face mai frig decât în mod obișnuit la final de septembrie. În jumătatea estică, înnorările persistă, o să plouă din când în când și se mai pot strânge 30 l/mp.  

Vântul bate cu 50...70 km/h. La munte la altitudini mari, apar și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul țării, doar izolat mai vin câteva ploi slabe, iar maximele pleacă de la 8...9 grade în Bucovina și în depresiuni și ajung la 20 de grade în Oltenia.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici cerul rămâne acoperit de nori, apar mai multe reprize de ploi zgomotoase și se mai pot strânge cantități importante de apa. Vântul agită atmosfera și se răcește. La Călărași, duminică au fost 23 de grade, dar luni vor fi 14 grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim mulți nori și ploi consistente. Se mai pot acumula cantități de apă de 30 l/mp, în condițiile în care, în ultimele ore a plouat destul de mult. În județul Galați, este cod roșu de inundații până marți dimineață la ora 10. Temperaturile scad cu 5...6 grade față de duminică.

Un aer mai rece pătrunde luni și în jumătatea nordică a Moldovei. După prânz vor fi 8 grade la Suceava și 13 grade la Iași. Domină atmosfera închisă, mai vin ceva ploi, iar ploile continuă și după lăsarea nopții. În nordul Transilvaniei și în Maramureș, se anunță mulți nori, câteva averse și ninsori în zonele înalte de munte. Temperaturile cresc ușor față de duminică și după prânz se ating 16 grade la Satu Mare.

Citește și
ploaie torențială românia
Vremea azi, 29 septembrie. Frig și ploi torențiale în toată țara. Ce temperaturi vor fi

În ținuturile vestice, găsim vreme mai bună, apare soarele și o să plouă doar izolat. Vântul va ajunge la viteze de 45...55 km/h și se încălzește ușor.

În Transilvania o să plouă și luni, iar la munte la altitudini mari, apar și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul prinde putere pe crește, iar temperaturile ajung la 14 grade la Alba Iulia.

În Oltenia mai vin câteva ploi luni dimineața, dar mai târziu norii se împrăștie și vedem puțin și soarele. Vântul suflă cu 45...55 km/h, iar la amiază vor fi cel mult 20 de grade Celsius.

Norii apar și în ținuturile sudice, o să mai plouă din când în când, vântul se intensifică și se face mai rece decât duminică.

În București, luni temperaturile coboară sub normal. Vor fi cel mult 16 grade. Domină atmosfera închisă și o să mai plouă temporar. La noapte înnorările persistă și spre dimineață se ating vreo 11 grade.

La munte, luni se face și mai frig. Aversele apar în Carpații Orientali și Meridionali și se pot acumula 30 de litri de apă pe metru pătrat. La altitudini mari, se anunță lapoviță și ninsoare și vântul ajunge la viteze de 70...90 km/h.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult