Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 30 iunie. Prognoza pentru București și țară - caniculă greu de suportat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Marți, avem încă o zi fierbinte, cu disconfort ridicat în sudul și sud-estul țării. În rest, căldura se mai domolește, iar în ținuturile estice, prin centru și la munte mai vin ceva averse.

Maximele pleacă de la 24...25 de grade în Maramureș și în Bucovina și ating 36 de grade în Lunca Dunării.

În Bărăgan și Dobrogea, temperaturile continuă să crească și o să avem o amiază călduroasă, chiar caniculară, în zona Bărăganului. Norii apar sporadic și atmosfera devine sufocantă după prânz.

Căldură mare găsim și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Se ating în jur de 34 de grade la umbră și crește disconfortul termic. În zonele mai înalte vin și câteva reprize cu ploi zgomotoase, destul de abundente.

Și în nordul Moldovei și în Bucovina se face foarte cald. Ziua o să plouă pe la munte, dar pe seară și la noapte ploile vor veni pe suprafețe mari și pot aduce cantități însemnate de apă. Temperaturile vor urca până la 33 de grade

Vreme caldă avem și în nordul Transilvaniei și în Maramureș, însă pe aici maximele se opresc la 30 grade. O să plouă mai mult pe seară și după lăsarea nopții și vor fi averse consistente, cu descărcări electrice și rafale puternice de vânt.

În ținuturile vestice, căldura va fi astăzi greu de suportat. Maximele vor ajunge pe la 34 de grade, iar indicele temperatura-umezeală va depăși pragul critic, de 80 de unități. Aversele apar și aici, îndeosebi în a doua parte a zilei, și vor lăsa cantități mari de apă, în intervale scurte de timp.

În Transilvania avem vreme caldă, dar și multă instabilitate, îndeosebi seara și noaptea. Vorbim tot despre ploi torențiale, cu tunete, fulgere, vânt și grindină. În Oltenia apar câteva reprize de ploaie, în zonele mai înalte, dar principala problemă va fi căldura. Astăzi, temperaturile ating pragul caniculei și atmosfera devine înăbușitoare. Căldură sufocantă găsim și în sudul țării. Și aici se vor atinge 35 de grade la umbră, iar în regiunile deluroase vor fi ceva condiții de averse.

Vremea în București  

Și în București se încălzește foarte tare. Se ating din nou 35 de grade, la umbră. Atmosfera devine sufocantă, dar apar și ceva condiții de averse, pe parcursul zilei.

Temperaturile rămân destul de ridicate și pe timpul nopții, iar minima ajunge la 20 de grade.

Vremea la munte  

La munte, astăzi se mai răcorește și o să avem vreme schimbătoare și ploi locale, destul de zgomotoase. Se mai pot strânge cantități însemnate de apă. Vor fi și condiții de grindină, iar vântul va sufla cu putere în zona înalta din Carpații Meridionali.

Vremea la munte  

În schimb, la mare, va fi în continuare foarte cald. Crește și disconfortul termic. Prin stațiuni se ating 30...31 de grade, iar în apă vor fi 24...25 de grade. Spre seară apar ceva innorări, dar șansele de ploaie sunt foarte reduse.

Vremea în următoarele zile

 

Marți, avem încă o zi toridă în sud şi în sud-est, cu 36 de grade în Lunca Dunării. Căldura se mai domoleşte, însă, în celelalte zone, iar prin nord, centru, în ţinuturile estice şi la munte mai vin ceva averse.

Miercuri, vremea călduroasă cuprinde toată ţara, iar în ţinuturile sudice avem din nou caniculă şi disconfort termic accentuat. După o zi însorită, seara aduce ploi zgomotoase în zonele de munte.

Şi joi o să fie foarte cald, iar canicula se extinde şi în estul ţării. Atmosfera va fi sufocantă pe la câmpie, iar prin vest, nord şi centru vor veni alte ploi torenţiale şi s-ar putea să cadă grindină.

Ziua de vineri ne-aduce atmosferă instabilă în vest, nord, în centru, la deal şi la munte. Pe aici, temperaturile scad uşor şi apar mai multe reprize cu ploi zgomotoase, destul de abundente. În schimb, în sud şi sud-est avem încă o amiază caniculară, cu stres termic major şi 36...37 de grade, la umbră.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult