Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 30 iulie. Canicula se domolește în sudul României. Care vor fi maximele termice

Your browser doesn't support HTML5 video.

Avem vreme frumoasă, cer senin în multe zone din țară și un vânt mai intens în est și în sud-est.  

Maximele pleacă de la 24-25 de grade în depresiuni și în Bucovina și ajung la 33 de grade în Oltenia și în Muntenia.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe-aici domină atmosfera însorită și se face destul de cald după prânz. Temperaturile nu trec însă de 32 de grade. Vântul bate destul de tare. Ajunge la viteze de 60, poate 70 km/h.

La fel va fi și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei: soare, câțiva nori și o amiază călduroasă, cu maxime de 31-32 de grade. Vântul prinde putere.

Și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina vântul o să agite atmosfera și vor fi rafale de 60-70 km/h. Norii apar trecător. Nu sunt semne de ploaie, iar temperaturile ajung la valori acceptabile. Vor fi cel mult 29 de grade.

Citește și
canicula
Vreme caniculară în București. Meteorologii au emis un avertisment de disconfort termic accentuat

În nordul Transilvaniei și în Maramureș urmează o zi foarte plăcută, cu cer curat, vânt domol și maxime în jur de 26 de grade. La noapte se răcorește simțitor. Temperaturile coboară până la 12 grade.

Nici în vestul țării nu prea vedem norii. Vremea rămâne frumoasă toată ziua, vântul nu prea se simte, iar maximele, comparabile cu cele de ieri, se opresc pe la 30 de grade.

În Transilvania este răcoare dimineața, în special în depresiuni. Atmosfera devine plăcută după prânz. Avem cer curat în vestul provinciei, câțiva nori în est și un vânt mai intens în zona montană înaltă.

În Oltenia arșița se domolește. După cele 37 de grade de luni, temperaturile se opresc la 33 de grade. La noapte se face mai răcoare: vor fi în jur de 15-16 grade.

Și sudul României scapă de caniculă. Pe aici vor fi 31-32 de grade, puțini nori și un vânt mai activ în estul Munteniei.

Vremea în București

În București avem o zi însorită și o amiază călduroasă, cu vânt activ și o maximă de 33 de grade. Urmează o noapte plăcută, cu cer senin și temperaturi mai scăzute decât în nopțile trecute. Vor fi 17 grade în centru și vreo 14 grade la periferie.

Vremea la munte

La munte se face mai răcoare. Avem soare, vreme bună și nu vorbim deloc despre ploi. Doar vântul are intensificări pe parcursul zilei. Bate mai tare pe crestele Carpaților Meridionali.

Vremea pe litoral

Pe litoral se anunță o zi destul de agitată din cauza vântului, care ajunge la viteze de 60 km/h. Domină atmosfera cu soare, iar temperaturile urcă până la 31 de grade.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult