Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 30 iulie. Caniculã şi stres termic, în majoritatea zonelor țãrii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vremea azi, 30 iulie. Vineri avem caniculã şi stres termic, în majoritatea zonelor țãrii. Dupã-amiazã în zonele de deal şi de munte apar averse cu tunete fulgere şi intensificãri ale vântului.

Maximele termice pornesc de la 30 de grade pe litoral şi vor ajunge până la 39 de grade în Oltenia.

Vremea în fiecare regiune  

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici găsim soare şi un vânt mai insistent la malul mării. După prânz revine canicula, se ating 37 de grade în Bărăgan şi doar pe litoral vor fi temperaturi mai scăzute.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, avem o zi însorită şi o amiază caniculară. Spre seară, se adună norii, îndeosebi în zonele mai înalte, pe unde vin averse.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, se anunţă o zi foarte frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună şi temperaturi în scădere uşoară.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, se anunţă vreme călduroasă şi temperaturi de până la 34 de grade. După-amiază sunt posibile averse, mai ales în zonele de munte.

În ţinuturile vestice, disconfortul termic sporeşte după prânz şi temperaturile ajung până la 36 de grade Celsius. Atmosfera va fi însorită, totuşi în zonele mai înalte apar ceva condiţii de ploaie la apropierea serii.

Se face foarte cald şi în zona Transilvaniei, se ating 34-35 de grade în vestul provinciei, dar acum dimineaţă este răcoare în depresiuni. În zona Carpaţilor Meridionali, apar averse care pot fi torenţiale.

În Oltenia atmosfera devine înăbuşitoare la orele amiezii. Se ating valori de 39 de grade şi aerul devine irespirabil. După-amiaza, în zonele mai înalte, se adună norii şi vor aduce ploi rapide de vară.

În sudul ţării, căldura va fi greu de suportat după prânz. Prin Lunca Dunării se ating 38 de grade, creşte disconfortul termic iar spre seară sunt posibile câteva averse.

Vremea în Bucureşti  

În Bucureşti, vineri se ating 37 de grade, vântul va avea intensificări uşoare şi disconfortul termic se menţine foarte ridicat.

Vremea la Munte  

La munte, norii se înmulţesc din a doua parte a zilei şi vor aduce ploi, mai ales în zona Carpaţilor Meridionali. Vor fi averse, fenomene electrice, vijelii şi sunt posibile căderi de grindină.

Vremea la Mare  

Pe litoral urmează o zi călduroasă, cu cer senin şi intensificări trecătoare ale vântului. Pe plajă se ating cel mult 32 de grade şi disconfortul termic va fi accentuat.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult