Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 3 decembrie. Temperaturile ating 11 grade în nord-vestul țării

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ziua de joi ne-aduce soare şi temperaturi în creştere în vest, nord-vest şi centru; înnorări şi ceaţă în celelalte zone.

Vântul prinde putere în Banat şi la munte, iar maximele pleacă de la zero grade în depresiuni şi ajung pe la 11 grade în nord-vestul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan este ceață densă la începutul zilei, apoi zărim puţin şi soarele. Temperaturile rămân scăzute în zona Bărăganului, dar ating 6...7 grade la malul mării. În nordul Munteniei şi în sudul Moldovei, găsim vreme rece, mulţi nori şi ceață dimineaţa pe la câmpie şi atmosferă mai însorită în zonele de deal. Temperaturile, la fel ca ieri, se opresc pe la 2...3 grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina regăsim o situaţie similară: ceaţă în zonele joase şi vreme plăcută la deal şi la munte. Atmosfera se menţine rece, iar maximele nu trec de 4 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, vremea se încălzeşte. Soarele străluceşte în cea mai mare parte a zilei, iar temperaturile urcă până la 10 grade Celsius. În ţinuturile vestice se adună norii la câmpie, însă, în zonele înalte, domina atmosfera însorită. Şi pe-aici se face mai cald ca ieri, iar, la amiază, maximele ajung până la 10 grade.

În Transilvania, acum, dimineaţa, este ceata şi frig în depresiuni. Pe acolo, temperaturile rămân scăzute toată ziua şi, la Miercurea Ciuc, nu vor trece de 1 grad Celsius. În rest, va fi ceva mai cald, apare şi soarele, iar temperaturile urcă până la 8 grade în vestul provinciei.

În Oltenia, găsim atmosfera schimbătoare în zonele joase. La deal şi la munte, domină atmosfera însorită şi se mai încălzeşte faţă de ziua trecută. În ţinuturile sudice, la câmpie avem ceaţă în prima parte a zilei. Pe-acolo, vremea rămâne rece şi nu vor fi mai mult de 2 grade. În zonele mai înalte, soarele străluceşte toată ziua, iar maximele vor atinge 8 grade Celsius.

În Bucureşti, vremea se menţine rece. Pe timpul zilei, soarele se arată doar trecător, iar maxima nu trece de 4 grade Celsius.

La munte, vremea se încălzeşte. Pe aici, norii apar destul de rar, însă, dimineaţa, pe vai, se formează ceaţă. Vântul are intensificări în zonă înaltă a Carpaţilor Meridionali, pe unde va atinge viteze de peste 60 de km/h.

Vineri avem vreme caldă în majoritatea regiunilor. În est şi în sud, vor fi nori de joasă altitudine sau ceaţă în prima parte a zilei. Vântul are unele intensificări în Banat şi la munte.

Sâmbătă se face şi mai cald, însă, în est şi în sud, persistă norii de joasă altitudine. Tot pe-acolo, se lasa ceaţă, asociată cu burniţă sau cu ploi slabe. În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, vântul va sufla cu peste 80 de km/h.

Duminică, vremea se răceşte şi prindem atmosferă închisă în est, în sud, în sud-vest şi în zonele de munte. În Banat şi în Oltenia vin ploi consistente. La munte o să ningă, iar, pe crestele Meridionalilor, vântul va depăşi viteze de 100 de km/h.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult