Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 29 septembrie. Frig și ploi torențiale în toată țara. Ce temperaturi vor fi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Astăzi avem o zi neplăcută, cu înnorări și multe ploi. Cantitățile de apă vor depăși 50 de litri pe metru pătrat, dar în Oltenia, în Muntenia și în sudul Transilvaniei se pot strânge peste 80 de litri de apă pe metru pătrat.

Vântul se intensifică în cea mai mare parte a țării și se răcește tranșant. Vor fi doar 13...14 grade în nord și în centru, iar în Muntenia și în Dobrogea doar izolat se mai pot atinge 29 de grade Celsius.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici se adună norii, apar mai multe reprize cu ploi zgomotoase, tunete, fulgere și rafale puternice de vânt. Temperaturile ajung la 27 de grade, dar izolat pot fi chiar 29 de grade în Muntenia și în Dobrogea.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, atmosfera va fi închisă, o să plouă și vântul va crește în intensitate pe timpul ploilor. Temperaturile în scădere față de ieri se opresc la 26 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se anunță o zi mohorâtă, cu înnorări și ploi pe suprafețe extinse. Ieri la Suceava au fost 25 de grade, dar astăzi se răcește semnificativ și vor fi cel mult 14 grade. La Iași și Bacău se ating 17 grade.

Citește și
ploaie torențială românia
Cod galben de ploi, începând de sâmbătă. Duminică, ploile se extind în toată ţara. Vremea se răceşte semnificativ

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș, se mai adună norii și vor aduce averse consistente. Vântul va avea unele porniri pe timpul ploilor, iar temperaturile scad cu 15 grade față de ziua trecută.

Și în vestul țării așteptăm ploi peste tot, se răcește semnificativ și la amiază vor fi cel mult 16 grade.

Scad temperaturile și în zona Transilvaniei. Se înnorează treptat. Pe parcursul zilei, vor fi mai multe reprize cu ploi zgomotoase, iar în sudul Transilvaniei se pot acumula cantități de apă de peste 80 l/mp.

În Oltenia, atmosfera va fi închisă, iar temperaturile scad cu vreo 11...12 grade față de ieri. Cerul rămâne acoperit de nori, plouă pe suprafețe extinse și se vor acumula cantități mari de apă.

Și în sudul țării, instabilitatea va fi ridicată, apar averse abundente și se pot acumula peste 80 de litri de apă pe metru pătrat. Se răcește, și la amiază se ating 24 de grade la Giurgiu.

Vremea în București

În București, astăzi se răcește simțitor. Ieri au fost 32 de grade, dar astăzi maxima se oprește la 25 de grade. Se înnorează, iar în a doua parte a zilei o să plouă torențial. În intervale scurte de timp, se pot strânge 20...40 de litri de apă pe metru pătrat. La noapte continuă să plouă și se face mai rece. Minima va ajunge la 11 grade.

Vremea la munte

La munte, temperaturile scad semnificativ. O să plouă, iar în Carpații Meridionali și Orientali se vor strânge peste 80 de litri de apă pe metru pătrat. Se pornește și vântul, iar noaptea în zonele înalte o să cadă lapoviță sau o să ningă.

Vremea la mare

La mare o să fie cald și astăzi. Temperaturile urcă tot până la 25 de grade, dar se adună norii, iar pe seară și la noapte vin ploi abundente. Vântul bate din ce în ce mai tare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult