Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 29 iunie. Cod roșu de caniculă în mai multe zone ale țării. Disconfortul termic este accentuat

Se face și mai cald. În sudul și în sud-estul țării se instalează canicula și temperaturile urcă până la 35 de grade.  

Aversele apar în a doua parte a zilei în nord-vest, în centru, la deal și la munte. Pot aduce peste 25 de litri de apa pe metru pătrat.

Vremea în țară

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Urmează o zi însorită și o amiază foarte caldă, cu 34, poate 35 de grade în Bărăgan. În această zonă crește și disconfortul termic. Doar pe litoral o să fie mai bine. Se vor înregistara cel mult 27-28 de grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei se face mai cald. Temperaturile se apropie de pragul caniculei, iar indicele de confort termic depășește pragul critic de 80 de unități. În aceste condiții aerul devine greu de respirat.

Și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina urmează o zi exagerat de caldă, cu multă zăpușeală și 34-35 de grade la umbră. Spre seară și la noapte se adună norii și apar averse, cu descărcări electrice și vânt intens.

Citește și
Vremea astăzi, 16 august. Ploi puternice în unele zone, dar și căldură înăbușitoare în alte regiuni
Vremea azi, 27 iunie 2024. Ploi torențiale și vijelii în mare parte din țară. Regiunea unde se anunță o zi superbă

La fel o să fie și în nordul Transilvaniei și în Maramureș: căldură apăsătoare și maxime în jur de 34 de grade. Să știți însă că temperaturile resimțite vor fi mai ridicate de atât. În a doua parte a zilei vin și ploile. Vorbim despre averse abundente, cu grindină, poate și vijelii.

Și în ținuturile vestice o să plouă la apropierea serii. Până atunci căldura este greu de îndurat. O să avem caniculă și 37 de grade la umbră.

Nici Transilvania nu este ocolită de aerul fierbinte. Chiar și în depresiuni, pe unde acum este răcoare, la amiază se vor înregistra în jur de 34 de grade. Mai târziu apar și ploi zgomotoase, în special în zonele de munte.

În Oltenia o să fie și mai rău. Aerul se încinge de la primele ore ale zilei, iar la amiază temperaturile ajung la valori extreme, de 38-39 de grade. În județele Dolj, Olt și Vâlcea este cod roșu de caniculă.

Căldura devine insuportabilă și în sudul României. Și aici a fost emis un cod roșu pentru județele Argeș și Teleorman, pe unde se vor înregistra 38, poate 39 de grade.

Vremea în București

În București avem o zi însorită și o amiază caniculară, cu 35 de grade la umbră și disconfort termic ridicat. Urmează o noapte tropicală, cu cer senin și o minimă de 20 de grade. Mâine să știți că o să fie și mai rău. Se vor atinge 37 de grade.

Vremea la munte

La munte se face mult mai cald decât ar fi normal. Aversele se întorc în a doua parte a zilei și vin cu tunete, fulgere și vânt intens. Se pot strânge 25 de litri de apă pe metru pătrat.

Vremea la mare

La mare găsim vreme frumoasă și caldă, până la 30 de grade pe plajă și în jur de 24 de grade în apa mării. Cerul rămâne senin aproape toată ziua. Vântul devine ceva mai insistent.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult