Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 28 octombrie. Temperaturi mari pentru această perioadă, maximele ajung la 27 de grade în unele zone

Your browser doesn't support HTML5 video.

Luni avem o amiază plăcută și deosebit de caldă pentru această perioadă. Dimineața este ceață în unele zone, iar vântul prinde putere în nordul Moldovei, în sudul Banatului și pe crestele Carpaților.  

Maximele pleacă de la 16 grade în nord-estul țării și ajung la 27 de grade în sud-vest.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe-aici soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei și se face puțin mai cald decât duminică. După prânz, în Bărăgan se ating 22 de grade.

O situație similară găsim și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei: atmosferă însorită, câțiva nori inofensivi și temperaturi în creștere față de ziua trecută. La Focșani vor fi în jur de 22 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina sunt ceva condiții dimineața. În zona Bucovinei vor fi unele înnorări, dar în restul provinciei se anunță o zi frumoasă, cu până la 21 de grade în termometre. Vântul agită atmosfera din când în când.

Citește și
brasov
A început vacanța de toamnă pentru elevi. Valea Prahovei și Poiana Brașov, printre destinațiile preferate de părinți și copii

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, e posibil să apară ceața la începutul zilei. Amiaza ne-aduce soare, atmosferă plăcuta și temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă.

În vestul țării norii apar destul de rar, însă în sudul Banatului se pornește vântul. Și pe-aici o să fie foarte cald pentru data din calendar: la Reșița se ating 23 de grade. Peste noapte, în zonele joase s-ar putea să se formeze ceață.

În Transilvania avem o dimineață destul de rece în depresiuni. După ce se ridică ceața matinală, soarele încălzește rapid atmosfera. La amiază se vor atinge 18 grade la Miercurea Ciuc și 21 de grade la Sibiu și la Alba Iulia. Vântul are unele intensificări în zona înaltă de munte.

În Oltenia urmează o zi superbă. Avem soare în cea mai mare parte a zilei și atmosferă de vară la amiază. Se încălzește față de ziua trecută, iar la Drobeta Turnu Severin, se ating 27 de grade cele mai mari valori din țară.

Cam la fel va fi și în sudul țării: soarele strălucește toată ziua, vântul adie plăcut și vremea devine deosebit de caldă pentru această perioadă.

În București avem încă o zi însorită. Se face mai cald decât duminică, iar maxima ajunge la 24 de grade - o valoare cu mult peste normalul perioadei. Și la noapte se mai încălzește puțin: vor fi 9 grade în centrul orașului și 6 grade la periferie.

La munte găsim vreme frumoasă și o amiază plăcută, cu temperaturi foarte ridicate în majoritatea masivelor. Norii apar destul de rar, iar vântul se întețește la altitudini mari.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult