Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 28 august. Vin ploile în România, inclusiv în București și pe litoral. În ce zone vor fi 35 de grade

Your browser doesn't support HTML5 video.

Miercuri, 28 august, avem o zi însorită și o amiază foarte caldă în ținuturile vestice. Pe aici, temperaturile ating pragul caniculei și disconfortul termic crește după prânz.

În rest, găsim vreme schimbătoare, mai multe perioade cu înnorări și averse. Maximele pornesc de la 25 de grade în sudul Moldovei și în Dobrogea și ajung la 35 de grade în Crișana și în Banat.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici urmează o zi cu înnorări și ploi zgomotoase. Se pot strânge peste 40 de litri de apă pe metru pătrat. La amiază vor fi temperaturi suportabile de până la 29 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei se anunță o zi cu ploi și multă instabilitate. Apare puțin și soarele printre nori, iar maximele puțin mai scăzute decât ieri se opresc la 30 de grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță vreme frumoasă în ansamblu, dar nu este exclus să vină o ploaie rapidă, mai ales în zonele de munte. Temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate marți.

Citește și
caniculă românia
Vremea azi, 26 august. România se topește sub valul de căldură. Zonele în care vin reprize de ploaie cu tunete și fulgere

În nordul Transilvaniei și în Maramureș atmosfera va fi însorită. Doar pe la munte, după-amiaza, ar putea să vină câteva averse, iar temperaturile ajung la 33 de grade la Satu Mare.

În ținuturile vestice urmează o zi foarte frumoasă, dar se face foarte cald. După prânz se instalează canicula, se ating 35 de grade la umbră și disconfortul termic va fi ridicat.

În Transilvania temperaturile cresc ușor față de ziua trecută. O să plouă destul de mult în estul provinciei și pe la munte. În rest găsim vreme mai bună, soare și temperaturi de până la 32 de grade la Alba Iulia.

Sud-vestul țării are parte de soare și atmosferă călduroasă. Se încălzește ușor față de marți, iar maximele urcă spre 33 de grade.

În ținuturile sudice o să plouă în mai multe reprize pe parcursul zilei, vor fi și fenomene electrice și se pot strânge cantități mai însemnate de apă. Vântul va crește în intensitate pe timpul ploilor, iar la amiază vor fi cel mult 32 de grade la Ploiești.

Ploi în București

În București, miercuri, o să plouă din când în când. Vântul devine activ și temperaturile ajung la valori normale pentru final de august. Vor fi cel mult 30 de grade pe la amiază. La noapte ploile continuă și spre dimineața se ating 19 grade.

Vreme instabilp la munte

La munte găsim vreme instabilă. Aversele apar în majoritatea masivelor. Sunt însoțite de fenomene electrice și intensificări de vânt. Pot aduce peste 15 litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile scad față de marți.

Cum va fi vremea la mare

Vremea se schimbă și la malul mării. Va fi cam înnorat și o să plouă în mai multe reprize pe parcursul zilei. În plus, se face mai răcoare. Maximele se opresc la 26...27 de grade.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult