Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 27 septembrie. Zonele din România în care temperaturile se apropie de pragul caniculei. Maximele termice

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vineri, 27 septembrie, temperaturile continua să crească. Vremea frumoasă cuprinde toată țara și se face mult mai cald decât ar fi normal. Maximele pleacă de la 24...25 de grade pe litoral și ajung la 33...34 de grade în Oltenia și în Muntenia.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Atmosfera se menține însorită toată ziua și se face mai cald decât joi. Temperaturile urcă până la 33 de grade în Bărăgan. Valori mai modeste, de 25 de grade, sunt anunțate la malul marii. Vântul rămâne destul de insistent, iar la noapte e posibil să apară câțiva nori de ploaie în această zona.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei se mai încălzește puțin. O avem o amiază călduroas,ă cu cer senin și 30...31 de grade în termometre. Vântul mai are unele intensificări pe parcursul zilei.

Și în nordul Moldovei și în Bucovina se face mult mai cald decât ar fi normal. Se ating 29...30 de grade. Cerul se păstrează curat și în aceasta zona, așa că nu vorbim deloc despre ploi.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim tot vreme frumoasă și temperaturi ridicate, în jur de 29 de grade. Nici pe aici nu prea vedem norii, dar vântul bate destul de tare. Ajunge la viteze de 45 Km/h.

În ținuturile vestice se mai încălzește puțin. După prânz e vară în toată regula, soare și maximele de 30 de grade. La noapte în extremitatea vestică se aduna norii și s-ar putea să vină câțiva stropi de ploaie.

Vremea se încălzește simțitor și în Transilvania. Temperaturile, peste cele de joi, ajung la 30 de grade în vestul provinciei. De dimineață sunt condiții de ceață în depresiuni, dar mai târziu se înseninează peste tot. Vântul bate ceva mai tare pe crestele montane.

Un aer foarte cald pătrunde și în zona Olteniei. Aduce atmosferă de vară și maxime de 32...33 de grade. Nu prea sunt nori pe cer și nici vântul nu pune probleme.

La fel o să fie și în sudul României: soare și căldură neobișnuită pentru final de septembrie. Temperaturile se apropie de pragul caniculei. Vor fi 34 de grade în Lunca Dunării.

În București, temperatura crește cu 10 grade mai mult decât ar fi normal 

Și în București se încălzește foarte tare. Maxima ajunge la 34 de grade. Asta înseamnă cu vreo 10 grade mai mult decât ar fi normal. Cerul se păstraeză curat toată ziua, iar vântul adie plăcut. La noapte vor fi 16 grade.

Temperaturi nefiresc de mari și la munte

Și la munte găsim vreme frumoasă și temperaturi nefiresc de mari pentru această perioadă. Dimineața sunt condiții de ceață pe văi și în depresiuni, iar vântul bate mai tare în zonele înalte. La începutul zilei în Carpații Orientali vor fi rafale de 80 Km/h.

Cum va fi vremea pe litoral

La mare avem încă o zi însorită și o amiază cu temperaturi agreabile, de 24...25 de grade. Vântul rămâne destul de insistent, iar apa mării are în jur de 22 de grade.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult