Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 27 iunie 2024. Ploi torențiale și vijelii în mare parte din țară. Regiunea unde se anunță o zi superbă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ziua de astăzi ne-aduce vreme caldă, chiar foarte caldă în Oltenia și în Muntenia. Pe aici se ating 34...35 de grade la umbră și disconfortul termic se menține ridicat.

Aversele apar în vest, în sud-vest, în centru și la munte. Pot lăsa în urmă 30 de litri de apă pe metru pătrat.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Aici continuă vremea frumoasă, iar în Bărăgan se face destul de cald: maximele ajung la 32, poate 33 de grade. Pe litoral, însă avem o zi foarte plăcută, cu cel mult 27...28 de grade și un pic de vânt.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei avem o zi însorită și o amiază călduroasă, cu 32...33 de grade la umbră. La soare, însă o să fie mult mai cald de atât. Șansele de ploaie sunt egale cu zero.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se încălzește față de zilele trecute. Temperaturile urcă până la 33 de grade. Domină atmosfera cu soare, dar pe la munte e posibil să vină o ploaie de scurtă durată.

Citește și
vremea
Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în luna iulie

În nordul Transilvaniei și în Maramureș o să plouă în mai multe reprize. Vor fi averse abundente, condiții de grindină, poate și vijelii. Temperaturile scad în unele zone. Vor fi doar 25 de grade în Zalău, dar în Bistrița se vor atinge 32 de grade.

Atmosfera se menține instabilă și în vestul țării. Vor fi perioade cu ploi torențiale, însoțite de tunete, fulgere și rafale puternice de vânt. Nu lipsesc momentele cu soare, iar maximele ajung pe la 30...31 de grade.

În Transilvania găsim vreme caldă, dar și perioade cu instabilitate și ploi zgomotoase, destul de abundente. O să cadă și grindină și se vor strânge 20...30 de litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile urcă până la 32 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia se încălzește și mai tare. Se ating 34, poate 35 de grade și disconfortul crește din nou după prânz. Mai târziu vin și ceva averse, cu descărcări electrice și intensificări ale vântului.

În sudul României nu sunt semne de ploaie și căldura devine apăsătoare în miezul zilei. Maximele ajung și aici la 33...34 de grade, însă temperaturile resimțite sunt mai ridicate de atât.

Vremea în București

Căldura persistă și în zona Capitalei. Nu prea vedem norii, dar ne mai ajută puțin vântul. Se ating 34 de grade la umbră și disconfortul termic se menține ridicat. La noapte se înseninează complet și temperatura coboară până la 17 grade.

Vremea la munte

La munte vin alte serii de averse, în special în Carpații Occidentali. Vor fi și tunete, fulgere, condiții de grindină și se pot produce vijelii. Cantitățile de apă ar putea depăși 30 de litri pe metru pătrat, chiar și într-un timp foarte scurt.

Vremea pe litoral

Pe litoral găsim vreme frumoasă, briză plăcuta și temperaturi suportabile. Pe plajă se vor înregistra cel mult 27...28 de grade, iar în apă vor fi în jur de 24 de grade.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult