Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 27 februarie. Temperaturile scad la începutul săptămânii. Sunt anunțate ninsori în anumite regiuni

Your browser doesn't support HTML5 video.

Luni temperaturile scad în jumătatea sudică, dar atmosfera se menține caldă și apar ceva averse.  

În schimb, pe partea nordică avem vreme rece și predomină ninsorile. Maximele pleacă de la zero grade în Crișana și în Bucovina și ajung la 16 grade în sudul României.

Vremea în țară

În Dobrogea și Bărăgan se mai răcește puțin, însă temperaturile se mențin ridicate și se vor înregistra 15 grade. Norii se înmulțesc și apar câteva averse.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, temperaturile se apropie de normal și vor fi între 6 și 9 grade. Vedem puțin soarele printre nori, dar o să vină și câteva reprize de ploaie.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina rămânem cu atmosferă închisă și rece și vor fi cel mult 3 grade. Predomină ninsorile - mai abundente în nordul Orientalilor - și se va depune strat de zăpadă. La altitudini mari va fi viscol, cu rafale de peste 70 de km/h.

Citește și
Ninsoare
Vremea azi, 25 februarie. Se anunță ninsori și viscol în anumite regiuni ale țării

În nordul Transilvaniei și în Maramureș cerul rămâne acoperit. Continuă să ningă, stratul de zăpadă crește, iar temperaturile se opresc la 4 grade - valori scăzute pentru data din calendar.

În vestul țării apar precipitații abundente sub toate formele. În Crișana și la munte ninge, iar pe creste vântul viscolește ninsoarea. În Banat vor fi și ploi și lapoviță, iar maximele nu trec de 2 grade.

În Transilvania avem tot o zi neplăcută. În zonele mai joase plouă sau cade lapoviță, dar la munte predomină ninsorile și se depune strat de zăpadă. Temperaturile se opresc la valori apropiate de normal și vor fi cel mult 7 grade la Brașov.

În Oltenia duminică s-au atins 23 de grade în sudul provinciei. Luni se vor înregistra 12 grade, dar și acestea sunt valori foarte ridicate pentru sfârșit de februarie. Soarele se arată trecător, dar o să vină și câteva reprize de ploaie.

Vreme caldă găsim și în sudul țării, chiar dacă temperaturile nu mai urcă la fel de mult ca duminică, când au fost 23 de grade în Lunca Dunării. Luni maximele se opresc la 16 grade, vor fi și perioade însorite, însă, din când, în când, o să vină o aversă sau două.

Vremea în București

În București, duminică s-au atins 22 de grade. Luni temperatura scade accentuat, însă vremea se menține caldă și vor fi 14 grade după prânz. Apar câteva averse, iar vântul rămâne activ. La noapte mai vin câțiva stropi de ploaie și minima ajunge la 2 grade.

Marți avem înnorări persistente, iar dimineața și în noaptea următoare o să mai picure trecător. Vântul continuă să agite atmosfera, se răcește și se vor înregistra 7 grade.

Prima zi de primăvara aduce vreme închisă și puțin mai rece decât ar fi normal. Mai vin ceva ploi slabe sau burniță, vântul va fi activ, iar maxima se oprește tot la 7 grade.

Cerul rămâne acoperit și joi, când se mai răcește puțin și vor fi 6 grade. Vântul rămâne destul de insistent și s-ar putea să mai picure trecător.

Vremea la munte

La munte se face mai frig. Cerul rămâne acoperit și o să ningă mai abundent în nordul Orientalilor. Se depune strat de zăpadă, iar vântul mai are unele intensificări pe creste.

Înnorările persistă și marți, dar mai scăpăm de precipitații. Doar în masivele sudice și sud-vestice o să mai cadă puțină lapoviță și se poate forma polei.

Miercuri vedem puțin soarele printre nori. În Meridionali și în Munții Banatului mai vin ceva precipitații mixte, pe spații mici.

Joi se înnorează din nou. În Meridionali și în Orientali mai cade puțină lapoviță, iar temperaturile din stațiuni scad ușor.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult