Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 25 iunie 2024. Mare parte din țară scapă de caniculă. Zonele unde vor fi și temperaturi de aproape 40 de grade

Your browser doesn't support HTML5 video.

Astăzi se face din nou foarte cald în ținuturile sudice, iar în vest, în centru și la munte apar ploi torențiale, cu grindină, poate și vijelii. Maximele pleacă de la 25 de grade în Bucovina și ajung la 35 de grade în sudul României, pe la Alexandria.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici găsim soare, temperaturi ridicate și în jur de 33 de grade în Bărăgan. Doar pe litoral avem valori sub 30 de grade și tot aici vântul devine mai insistent pe parcursul zilei.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei urmează o zi destul de însorită și o amiază căldurosă, cu maxime de 32...33 de grade. Acestea sunt valori înregistrate la umbră, așa că la soare o să fie mai cald de atât.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina urmează o zi plăcută, cu soare, câțiva nori și temperaturi acceptabile. Vor fi doar 25 de grade la Suceava și cel mult 29 de grade în Bacău. Este puțin probabil să plouă.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se mai încălzește puțin față de ieri. Temperaturile urcă până la 30...31 de grade, dar în a doua parte a zilei crește și instabilitatea. Apar ploi zgomotoase, destul de abundente și este posibil să cadă grindină.

Citește și
canicula, meteo, vremea
Vremea azi, 23 iunie. Cod roșu în mai multe județe din țară. Căldura devine sufocantă, iar aerul va fi greu de respirat

În ținuturile vestice vremea se păstrează caldă, iar temperaturile urcă până la 33 de grade. Avem soare în cea mai mare parte a zilei, însă pe spații mici o să vină o ploaie rapidă și zgomotoasă.

Căldura se mai domolește în Transilvania, pe unde vor fi cel mult 31 de grade - pe la Alba Iulia. Vin, însă, mai multe serii de averse cu tunete și fulgere, care vor lăsa în urmă cantități mari de apă, în intervale scurte de timp.

În Oltenia soarele încălzește rapid atmosfera, iar la amiază temperaturile urcă până la 37 de grade și aerul devine aproape irespirabil. Ploile apar și pe-aici și vor fi destul de violente.

Căldura rămâne greu de suportat și în sudul României, pe unde se ating 36, poate chiar 37 de grade. Atmosfera devine înăbușitoare din cauza stresului termic ridicat. Pe parcursul zilei vin câteva averse locale, însoțite de manifestări de instabilitate.

Vremea în București

În București avem o zi însorită și o amiază foarte caldă, cu 34 de grade la umbră și disconfort termic accentuat. Se mai simte puțin vântul, iar la noapte se ating 20 de grade în centru și vreo 17 grade la marginea orașului.

Vremea la munte

La munte instabilitatea crește în a doua parte a zilei în Carpații Occidentali și Meridionali. O să plouă torențial. Vor fi tunete, fulgere și rafale puternice de vânt. Cantitățile de apă ar putea depăși 40 de litri pe metru pătrat și este posibil să cadă grindină.

Vremea la mare

Pe litoral continuă vremea frumoasă și se face destul de cald după prânz. Temperaturile urcă până la 28, chiar 29 de grade. Vântul devine mai insistent, iar apa mării are 23...24 de grade.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult