Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 24 iunie 2024. Caniculă în sudul țării și vijelii puternice în nord

Your browser doesn't support HTML5 video.

Astăzi canicula persistă în ținuturile sudice, pe unde și disconfortul termic se menține ridicat. Aversele apar mai ales în centru, în est, în sud și la munte și pot aduce cantități mari de apă în intervale scurte de timp.

Maximele pleacă de la 26 de grade în depresiuni și în Bucovina și ajung la 36...37 de grade în Muntenia și în Oltenia.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde domină atmosfera însorită. În Bărăgan avem o amiază caniculară și tot pe-aici indicele de confort termic depășește pragul critic de 80 de unități. La malul mării o să fie ceva mai bine și se vor înregistra cel mult 29 de grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei temperaturile scad puțin, însă vremea rămâne caldă și tot se ating 34 de grade. Din când în când norii se înmulțesc și apar mai multe serii de averse zgomotoase.

Se mai răcorește și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, pe unde temperaturile se opresc la 28 de grade. În unele zone o să plouă torențial. Sunt anunțate și căderi de grindină și se pot forma vijelii.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș maximele ajung la 30 de grade - pe la Satu Mare. Și pe-aici se-adună norii și apar averse zdravene, însoțite de manifestări de instabilitate.

În ținuturile vestice vremea se păstrează caldă, iar temperaturile urcă până la 33 de grade. Avem soare în cea mai mare parte a zilei, însă pe spații mici o să vină o ploaie rapidă și zgomotoasă.

Căldura se mai domolește în Transilvania, pe unde vor fi cel mult 31 de grade - pe la Alba Iulia. Vin, însă, mai multe serii de averse cu tunete și fulgere, care vor lăsa în urma cantități mari de apă în intervale scurte de timp.

În Oltenia soarele încălzește rapid atmosfera, iar la amiază temperaturile urcă până la 37 de grade și aerul devine aproape irespirabil. Ploile apar și pe-aici și vor fi destul de violente.

Căldura rămâne greu de suportat și în sudul României, pe unde se ating 36, poate chiar 37 de grade. Atmosfera devine înăbușitoare din cauza stresului termic ridicat. Pe parcursul zilei vin câteva averse locale, însoțite de manifestări de instabilitate.

Vremea în București

În București o să fie foarte cald. Avem încă o amiază caniculară, cu multă zăpușeală și 36 de grade la umbră. Vântul va fi activ, iar spre seară și la începutul nopții se adună norii și e posibil să plouă trecător. Minima ajunge la 20 de grade.

Vremea la munte

La munte găsim atmosferă instabilă. Apar mai multe serii de averse abundente, care vor aduce peste 30 de litri de apă pe metru pătrat. O să cadă grindina și se pot forma vijelii. Vor fi și perioade însorite, iar temperaturile din stațiuni scad ușor.

Vremea la mare

Pe litoral avem vreme frumoasă, cu soare în cea mai mare parte a zilei și un vânt destul de insistent. Se mai încălzește puțin, iar maximele ating 29 de grade pe plajă și 23 de grade în apă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult