Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 23 ianuarie. Se înregistrează ninsori slabe la munte şi în nordul ţării şi un pic de lapoviţă prin vest

Ziua de marți aduce înnorări şi ceaţă în ţinuturile sudice şi în depresiuni, câteva ninsori slabe la munte şi în nordul ţării şi un pic de lapoviţă prin vest şi prin centru.

Maximele pornesc de la minus 5 grade în estul Transilvaniei şi în sud-vestul Munteniei şi ajung la 7 grade în Dobrogea, precum şi în Dealurile Munteniei şi ale Moldovei.

Vremea în fiecare regiune  

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi cu Bărăganul, pe unde, la începutul zilei, pot să apară ceva nori de joasă altitudine sau ceaţă. Amiaza ne-aduce, însă, atmosferă însorită în cea mai mare parte a provinciei şi temperaturi de până la 7 grade în Dobrogea. Vreme bună găsim şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Norii apar destul de rar, însă vântul are intensificări şi atinge viteze de 50 de km/h pe la câmpie şi până la 80 de km/h pe crestele Carpaţilor de Curbura. Maximele ajung la 4 grade. În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se adună norii şi o să ningă puţin, pe spaţii mici. Nu lipsesc perioadele însorite, iar vântul agita atmosfera. Temperaturile urcă până la 4 grade. În nordul Transilvaniei şi în Maramureş soarele se arată trecător. Din când în când o să fulguiască, iar după prânz se ating 4 grade în zona Transilvaniei. În ţinuturile vestice, pe lângă ninsori, o să fie și puţină lapoviţă şi se poate forma polei. Temperaturile rămân destul de modeste şi doar pe la Deva se vor înregistra 3 grade. În Transilvania avem ger dimineaţa în depresiuni, pe unde găsim şi ceaţă la începutul zilei. Peste zi vor fi scurte momente însorite, dar şi câţiva fulgi de zăpadă. Vântul prinde putere şi atinge viteze mai mari în zonă înaltă a Meridionalilor. Maximele ajung la 4 grade, însă în depresiuni vor fi zone în care ceața persistă şi nu vor fi mai mult de minus 5 grade. În Oltenia, în primele ore se formează ceaţă sau nori de joasă altitudine. Mai târziu o să vedem puţin şi soarele printre nori, iar vântul are unele intensificări. După prânz se ating 4 grade în vestul şi în nordul provinciei. Şi în ţinuturile sudice avem o zi mohorâtă, cu ceaţă în primele ore şi înnorări peste zi. Acolo unde ceaţa persista, maximele nu trec de minus 5 grade - cel mai probabil, în sud-vestul Munteniei. Cel mai cald o să fie pe la Târgovişte: 3 grade.

Vremea în Bucureşti  

În Bucureşti avem vreme închisă, condiţii de ceaţă dimineaţa şi un frig pătrunzător peste zi. Temperaturile rămân negative şi maximă ajunge la minus 1 grad. La noapte e posibil să apară din nou ceaţa, iar minimă atinge minus 6 grade.

Vremea la Munte  

La munte se înnorează din când în când. Apar şi câteva ninsori slabe, iar vântul bate mai tare în zonele înalte. În Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbura vor fi rafale de 80 de km/h. Temperaturile depăşesc valorile normale în majoritatea masivelor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult