Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea azi, 22 august. Valul de caniculă va persista pentru a zecea zi consecutiv. Zonele vizate de temperaturi de foc

Your browser doesn't support HTML5 video.

Joi, căldura sufocantă persistă în sudul și în sud-estul țării, pe unde se ating 38 de grade la umbră. În celelalte regiuni se mai răcorește, iar la munte, și, pe spații mai mici, în centru, în sud și în est vin câteva averse cu descărcări electrice.

Începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde urmează o amiază caniculară, cu disconfort termic ridicat și 38 de grade în termometre. Canicula se instalează chiar și în zona litoralului. Avem soare toată ziua, însă vântul are unele intensificări.

Caniculă va fi și în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Pe-aici maximele ajung tot la 38 de grade și aerul devine greu de respirat după prânz. Se anunță o zi însorită, cu un vânt mai insistent. E posibil să apară și o ploaie de scurtă durată.

În nordul Moldovei și în Bucovina se mai răcorește: la Suceava vor fi 27 de grade, însă în Bacău și în Iași vremea rămâne caldă: se ating 33 de grade. Din când în când se înnorează și, mai ales la munte, vin averse zdravene, care pot lăsa în urmă cantități mari de apă în intervale scurte de timp.

Temperaturile scad și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Pe-aici vor fi cel mult 30 de grade, pe la Satu Mare. Se anunță o zi frumoasă, cu soare, câțiva nori și condiții reduse de ploaie.

Citește și
canicula
Valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. Zonele vizate de caniculă și nopți tropicale. HARTĂ

Atmosferă însorită, cu temperaturi suportabile găsim și în ținuturile vestice. Maximele nu mai trec de 32 de grade, însă vântul prinde putere în sudul Banatului.

În Transilvania avem o dimineață rece în depresiuni, însă amiaza ne-aduce maxime în jur de 30 de grade. După orele prânzului norii se înmulțesc și, în special la munte, o să vină câteva serii de averse cu descărcări electrice, care pot aduce 20 de litri de apă pe metru pătrat.

În Oltenia o să fie foarte cald. Se ating 37 de grade la Slatina, iar indicele temperatură umezeală depășește pragul critic de 80 de unități. Vântul prinde putere în sud-vestul provinciei și s-ar putea să vină și pe-aici câteva ploi rapide.

Cam la fel va fi vremea și în sudul țării: căldură greu de suportat și 38 de grade în Lunca Dunării. Tot pe-acolo vântul are unele răbufniri. După prânz se mai adună norii și o să vină o aversă, două.

În București canicula se intensifică. La amiază se ating 38 de grade la umbră și vom resimți stresul termic accentuat. Urmează o noapte tropicală, cu 21 de grade spre dimineața.

La munte ziua începe cu soare, dar instabilitatea crește treptat. După prânz apar averse zgomotoase, care pot aduce peste 20 de litri de apă pe metru pătrat. Vor fi condiții de grindină, iar vântul bate tare în timpul ploilor.

Pe litoral se face foarte cald. Amiaza ne-aduce până la 34...35 de grade în stațiuni și un disconfort termic ridicat. Vântul e ceva mai insistent, iar apa mării are în jur de 27 de grade.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult